Connect with us

IDEI DECO

Decorațiuni balcon: De la fad la special! Cum să transformi balconul tău într-un spatiu modern de relaxare

Publicat cu

pe

Știi balcoanele acelea din reviste la care te uiți lung și exclami cu admirație: “wow, așa aș vrea și eu!?”. Amenajarea lor nu este dificilă, chiar dacă așa pare la prima vedere. Ai nevoie de niște decorațiuni pentru balcon, o linie clară de design și de sfaturile Homelux! În scurt timp, acest spatiu va deveni “un colț de rai”!

Atunci când locuiești la bloc, balconul poate deveni un spațiu de relaxare cu un design chic și un aer modern. De acolo poți “îmbrățișa” răsăritul sau asfințitul și o să respiri aerul racoritor al dimineții. Dacă, cu ani în urmă, acest spațiu era destinat doar depozitării borcanelor cu zacuscă și a obiectelor care nu încăpeau în locuință, noul val de design modern l-a transformat în ceva cu totul special. Asta, fară a-i lua din funcționalitatea unei debara.

Balconul poate fi o încântare și dacă ai o casă, deoarece îl poți amenaja ca pe o mică terasă. Chiar dacă ai grădină, de la înălțime, peisajele se vad altfel. În plus, noile obiecte de mobilier destinate depozitării arată foarte bine și pot fi utilizate și pe post de scaune sau canapele.

Ce mobilier să alegi pentru un design chic al balconului
Atunci când amenajezi un balcon și vrei să îl dotezi cu obiecte de mobilier potrivite pentru exterior, asa cum sunt cele pentru terasa si gradina, trebuie să ții cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Chiar dacă alegi o canapea de calitate, de exemplu, dacă rămâi fără niciun pic de “loc de manevră”, amenajarea va fi una nepotrivită. Să te chinui să intri și să te strecori printre lucrurile de acolo nu va fi nicidecum relaxant. Pentru a crea un design plăcut, care să fie, în același timp, si funcțional, e necesar să optezi pentru mobila potrivită.

Dacă ai un balcon mic, unde ai vrea să păstrezi și câteva lucruri pe care nu le dorești în casă, poți opta pentru o bancă cu spațiu de depozitare. Arată frumos, iar unele sunt tapițate, pentru a oferi un confort sporit. Dacă vrei să adaugi puțină culoare, poți pune câteva perne decorative colorate.

decor-balcon-3-400x500  taburete-balcon-400x400 lumanari-balcon-400x600

În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, poți găsi, atât mese, cât și scaune potrivite pentru amenajarea unui spațiu relaxant.

În cazul în care nu ai nevoie să depozitezi nimic în balcon, optează pentru un mobilier diferit, făcute din fier, ratan sau lemn. O altă variantă o reprezintă piesele din paleți. Pe acestea le poți confecționa singur/ă, chiar dacă nu te consideri foarte talentat la lucrul manual. Un tutorial îți va fi de ajuns pentru a te lămuri. Pe lângă faptul că nu este costisitor, arată foarte bine și va aduce un plus de valoare, pentru ca îl vei putea eticheta ca fiind “handmade”.

decoratiuni-balcon-mic-400x494 iluminat-balcon-400x494

Dacă vrei ceva comod, poți opta pentru un fotoliu tip puf ori pentru scaunele obișnuite pe care poți pune o pernă moale.
Dacă ai suficient spațiu pe balcon poți alege un leagăn sau un fotoliu suspendat, unde să te alinte razele soarelui. Pentru un spatiu cu dimensiuni reduse, însă, va trebui să renunți la canapea, pentru a te putea legăna. Depinde de dorința fiecăruia.

Aranjamente cu flori și idei de decor pentru un balcon minunat
Pentru ca un spațiu destinat relaxării să arate bine, e nevoie nu doar un mobilier chic, ci și de câteva obiecte decorative, care să dea viață și culoare. Fie că este vorba despre un balcon mic, fie de unul mare, florile sunt principalele “obiecte de lucru” care vor schimba în bine aspectul și vor crea un decor frumos. Pentru a arăta bine, plantele au nevoie de suporturi speciale, cum sunt ghivecele si jardinierele. Acestea pot fi din lemn, sticlă, paleți sau fier. Alege culori diferite sau mergi pe nuanțe pale, în funcție de stilul de design și de preferințele tale.

flori-balcon-400x534 ghiveci-flori-400x400

Corpuri de iluminat pentru un design special al balconului
Dacă, pe timp de zi, balconul tău e ca din reviste, trebuie să te mai ocupi de modul în care acesta arată pe timp de seară. În verile călduroase, sigur preferi să petreci timp aici, cu o carte în mână și, poate, cu un pahar de vin lângă. Toamna, de asemenea, poți sta pe o băncuță, cu o pătură pufoasă și o cană de ceai. Pentru a te bucura pe deplin de o atmosferă relaxantă, designerii cred că iluminatul acestui spatiu este un punct esențial.

lumanari-balcon-1-400x600 decor-balcon-3-1-400x500

Când nu este vorba de o terasă mare, cele mai multe persoane preferă să atârne câteva beculețe sau ghirlande luminoase. Lumânările sunt, de asemenea, pe lista preferințelor.

Așadar, cu mobilierul potrivit, perne, flori și lumini, balconul tău va arăta ca în povești. Trebuie doar să găsești timp pentru a-l transforma într-un spațiu de relaxare.

Sursa foto: shutterstock com, pinterest com homelux ro

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate