Connect with us
Descarcă aplicația

IDEI DECO

Decorațiunile ideale pentru bucătăria în stil clasic

Publicat cu

pe

Bucătăriile clasice includ decorațiuni, dar ai grija nu aglomerezi excesiv spațiul cu ele. Un avantaj al acestui tip de design este flexibilitatea , astfel poți experimentezi cu diferite tipuri de accesorii, până găsești ceva care se armonizează perfect cu mobila aleasa.

Prea multe ornamente pot afecta stilul, transformandu-l în cel tradițional, care este complet diferit. Găsește cea mai buna proporție intre mobila și accesorii. Acestea nu trebuie lipsească cu desăvârșire, altfel design-ul inclina mai mult către un aspect modern.

Principii generale după care te ghidezi când alegi decorațiunile pentru bucătăria clasica

În general, când hotărăști ce detalii incluzi în amenajare pentru a adaugă un plus de valoare acesteia, ghidează-te după principiul conform căruia înfățișarea urmează de-abia după funcționalitate. Aceasta este regula urmata de designerii unor produse care au depășit epoca în care au fost create, devenind clasice, precum anumite mașini sau ceasuri, de exemplu.

Astfel, este indicat renunți la elementele care nu sunt neapărat necesare pentru activitățile desfășurate. Chiar daca este vorba despre bucătarii clasice de lux, detaliile moderne legate de tehnologia momentului, precum ecranele cu touchscreen pe combinele frigorifice, ar trebui fie evitate pe cât posibil.

Acest lucru nu înseamnă e necesar folosești doar obiecte în stil vintage sau retro, care nu au aceleași avantaje cele mai noi, realizate cu cele mai avansate tehnologii. Este important, prin urmare, incluzi aceste îmbunătățiri, dar astfel încât nu afecteze forma de ansamblu și funcționalitatea pieselor tale de mobilier.

Daca incluzi prea multe detalii tehnologice și decorațiuni moderne la vedere, riști obții o bucătărie în stil contemporan. Acesta se orientează mai degrabă după soluțiile populare în prezent, care pot fi înlocuite rapid prin noile descoperiri și dezvoltări, decât după acele opțiuni care trec testul timpului pentru pun accent pe necesitate.

O opțiune buna pentru decorarea eficienta a încăperii este creezi un punct de interes, care atrage privirile tuturor celor care intra în bucătărie. În afara acestuia, decorațiunile pot avea numărul minim sau pot lipsi cu totul.

2

Masa și accesoriile potrivite pentru aceasta

În cazul mesei, ai o libertate mare pentru a alege aspectul dorit. Pentru un efect armonios, alege seturi de mese și scaune albe, cu câteva detalii sculpturale, pentru acestea se individualizeze fata de cele care aparțin, mai degrabă, stilului modern.  Pentru a crea un centru de interes în aceasta zona a încăperii, alege o masa cu suprafață cu model colorat sau metalizat. Scaunele pot fie în nuanțe vesele sau contrasteze cu restul încăperii (în special alb sau negru, în funcție de caz). În cazul stilului clasic pentru bucătarii, este esențial te gândești la fiecare amănunt, inclusiv la vesela, tacâmuri și celelalte accesorii pentru masa. Este recomandat alegi farfurii, boluri și obiecte pentru servirea cafelei și a ceaiului cu design simplu și elegant, în culori deschise.  De asemenea, poți alege fete de masa pentru bucătărie de culoarea ansamblului sau care contrasteze cu aceasta. Daca vrei adaugi un punct de interes prin decorarea mesei, optează pentru modele florale sau geometrice în culori vii, care atragă atenția. Este important găsești o combinație armonioasa, în ceea ce privește aranjarea spațiului pentru luat masa. Daca alegi vesela cu design deosebit și original, este mai bine folosești o fata de masa în culori pastelate, cu cât mai puține modele decorative, pentru a nu încarca inutil impresia generala pe care o transmite aranjamentul.

2

Corpurile de iluminat pentru bucătăria clasica care se potrivesc perfect cu design-ul

Corpurile de iluminat nu trebuie neglijate în nicio încăpere a casei. Alegând variantele potrivite, poți adaugă un plus de frumusețe oricărei amenajări. Acestea sunt deosebit de importante pentru bucătăria clasica, deoarece poți iți manifești creativitatea și preferințele mai liber.

Chiar daca e de preferat un design echilibrat al mobilei, în ceea ce privește metodele de iluminat ale încăperii, ai la dispoziție o mulțime de opțiuni de lustre pendul sau spoturi, astfel încât obții aspectul dorit.

Lustre pendul pentru bucătăria clasica

Lustrele pendul sunt o opțiune foarte buna pentru a adaugă eleganta amenajării bucătăriei în stil clasic. Poți alege astfel de corpuri de iluminat cu design neobișnuit din metal în culori închise sau lustre care aduc aminte de iluminarea stradala vintage. Acestea ajuta la realizarea contrastului, daca sunt vopsite în negru și oferă o contrapondere pentru tavanul simplu, deschis la culoare. Pentru încăperile în nuanțe de crem, sunt potrivite mai ales pendulele pentru bucătărie în nuanțe de arămiu sau auriu. Acestea se remarca prin aspectul vintage, ideal pentru a pastra eleganta încăperii și armonia culorilor, fară a încarca design-ul în mod inutil.

Daca nu vrei renunți la accentele moderne, care aduc amenajarea bucătăriei în stil clasic în zona noilor tendințe, poți opta pentru corpurile de iluminat pendul realizate din sticla opaca și finisaje argintii.

Lumina potrivita pentru o bucătărie în stil clasic

În afara de înfățișarea corpurilor de iluminat, este importanta și calitatea vizuala a luminii pe care acestea o emit. Nuanțele calde se îmbină cel mai bine cu aspectul de ansamblu cu finisaje albe sau crem și ajuta la crearea unei atmosfere atemporale, care nu necesita schimbări de-a lungul timpului. Și aici ai posibilitatea de a varia, pentru a-ți exprima originalitatea. Daca ai ales un blat de bucătărie sau alte elemente închise la culoare, care contrasteze cu înfățișarea generala a design-ului, poți alegi becuri LED în nuanțe reci, care puna în valoare aspectele neobișnuite ale amenajării.

4

Bucătăria clasica necesita un echilibru perfect de culori, forme și luminozitate. Acest tip de design iți oferă, totuși, libertate pentru a pune în practica ideile inedite pe care le ai. Alege mobila și decorațiuni care urmează principiul funcționalității și al elegantei. Evitând detaliile inutile, poți obține o amenajare de acest fel exact așa cum iți dorești!

Surse foto: Shutterstock com, Homelux com

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate