Connect with us
Descarcă aplicația

IDEI DECO

Depozitarea stilului personal: idei de organizare a dulapului de haine fără efort

Publicat cu

pe

Ecosistemul de zi cu zi al hainelor poate fi deopotrivă o sursă de fascinație și frustrare, cale de mijloc nu există. Pe de altă parte, respectarea unor reguli simple poate face minuni. Le-am adunat pe toate aici – pentru dulapuri și haine de toate dimensiunile și toate formele.

Partea superioară a unei comode acoperite cu accesorii de croitorie. Un sertar deschis dezvăluie imaginea unor obiecte de îmbrăcăminte aranjate ordonat în cutii SKUBB. O perdea albă transparentă separă o canapea de un suport de umerașe NIKKEBY gri/verde cu încălțăminte, haine și accesorii.

Genialitatea simplă a agățării hainelor

Un tricou aruncat pe jos sau o pereche de pantaloni pe un scaun. Apoi un alt tricou. O fi vineri, dar weekendul te așteaptă deja cu un teanc de haine de rezolvat. Sau – te poți opune gravitației. Un suport de umerașe sau trei îți asigură vizibilitate, accesibilitate și o locuință fără teancuri de haine. Și pot fi folosite cu mult succes și pentru compartimentarea încăperilor.

Organizarea începe de la interior

Rutina dimineților poate implica atât decizii dure, cât și programe stricte. Organizatoarele, cutiile și inserțiile fac vizualizarea, găsirea și înșfăcarea lucrurilor de care ai nevoie mai ușoare, reducând astfel timpul petrecut la „boxe”.

„Conceperea unui sistem de organizare și îngrijire a hainelor este un mod eficient de a elimina dezordinea. Un sfat extrem de ușor pentru mai multă ordine și vrafuri mai mici este să alegi un loc în care să agăți hainele deja purtate, dar care nu sunt încă „pregătite” pentru mașina de spălat.”

Zona holului într-o schemă de nuanțe de gri. În fața ușii se află un cuier de pălării și haine EKRAR pe care se află diferite obiecte de îmbrăcăminte.

Să te gătești pentru ocazii speciale este minunat, cu condiția să ai timp suficient și energie. În majoritatea celorlalte zile însă, o colecție de bază de haine practice poate fi alegerea câștigătoare – ușor de ales și ai ieșit pe ușă.

Forma sculpturală întâlnește practicitatea versatilă a jachetei: este greu de imaginat un hol care nu poate fi îmbunătățit de acest cuier de pălării și haine.

Atunci când un loc gol pe raftul de încălțăminte este greu de găsit, ce zici de un organizator care oferă celor doi pantofi o casă în spațiul necesar doar unuia?

 

Nu se bucură de faima și statutul fratelui său cunoscut sub numele de dressing, dar dulapul acoperit de perdea s-a ales cu inteligența. Croiește metrajul la lungimea dorită și te-ai ales cu un perete couture la vedere. Apoi trage perdeaua pentru un aspect mai calm și mai blând – și chiar mai puțin zgomot. Dacă dormitorul tău nu este locul potrivit, mută-l în altă parte. Oriunde, de fapt. Când nu îl folosești, doar trage perdelele și camera își recapătă alter ego-ul.

Camera de zi unde un perete este amenajat cu perdele până la podea trase care dezvăluie o garderobă organizată de-a lungul întregului perete.

Pentru accesorii care dau tușa finală sau mărunțișurile fiecărui membru al familiei, o comodă cu rotile este tot ce ai nevoie. Iar când vine vremea curățeniei de sfârșit de anotimp, doar încarc-o și ruleaz-o din drum.  Pe lângă faptul că valorifică la maximum atât spațiul, cât și bugetul, perdelele acoperă mai mult decât rânduri de haine. E ca și cum ai folosi o secțiune a peretelui pentru o măsuță de toaletă. Pregătirea de dimineață devine brusc o vizită la hipermarketul tău personal.

Trăiască accesoriile

Micile detalii sunt cele care fac diferența între o ținută și ținuta perfectă. Așa că, ai grijă de ele. Coșurile practice, cum sunt acestea, te ajută să ții evidența la tot și la toate. (Și nu doar că arată bine. Sunt realizate din 90% materiale reciclate.)

Aerisit și în tendințe

Ai nevoie de un dulap de haine, dar vrei să eviți liniile groase și ascuțite? Alege în loc un material textil moale. Deschis și accesibil sau pur și simplu rulează partea de acoperire din material textil pentru un aspect organizat și mai calm.

O foaie de metraj transformă o unitate IVAR verticală dintr-o cameră minimalistă gri, într-un dulap plin cu haine.

O, bucuria organizării lucrurilor la final de anotimp! Împachetează puloverele de iarnă departe de praf și de uzură, uită de ele și salută primăvara. Jumătate de an mai târziu, îți redescoperi vechile preferate de parcă ar fi noi.

În unele zile, nu îți dai seama ce minuni pot face accesoriile potrivite pentru ținuta ta până nu ai pus totul pe tine. Ține aceste atuuri aproape și poți profita la maximum de ele atât ca surse de inspirație, cât și de accesibilitatea lor.

Dulapurile de haine cu mult spațiu de agățat și sertare sunt foarte utile, însă cutiile independente pot adăuga și mai multă flexibilitate – intră și ies ușor pentru a reorganiza totul foarte rapid, a face comparații între culori și a administra cu eficicacitate rufele.

Ochelari, un ceas și bijuterii în rânduri ordonate într-o tavă culisantă KOMPLEMENT într-un sertar tras pe jumătate într-un dulap deschis. O cutie KOMPLEMENT pe un pat în care se află articole de îmbrăcăminte frumos împăturite. In spatele ei se vede un dulap deschis cu sertare și haine agățate.

Sursa ikea com

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate