Connect with us

ADMINISTRATIE

DEZVELIRE BUST – Dumitru Fărcaș are bust pe platoul din fața Primăriei Groși

Publicat cu

pe

Astăzi, 23 ianuarie, de la ora 13:00, pe platoul din fața Primăriei Groși a avut loc un eveniment de suflet, Dumitru Fărcaș, fiu al comunei Groși a fost cinstit cu un bust.

Evenimentul a început cu intonarea imnului național, iar bustul a fost dezvelit de primarul comunei și fiica artistului, Andreea Fărcaș.

În continuare, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a sfințit bustul, iar apoi a avut loc un Parastas pentru regretatul artist.

La acest eveniment au participat oficialități atât din Maramureș, cât și din Cluj, oameni de cultură, artiști și prieteni dragi ai maestrului.

„E o zi importantă pentru tine, Tata: primul monument dedicat ție, personalității tale marcante, artei și tezaurului pe care ni l-ai lăsat va fi descoperit azi în satul în care te-ai născut, în fața Primăriei Groşi, a Căminului Cultural unde prima nuntă din cămin a fost a ta cu mama, în 21 august 1965.

Nimeni nu-și poate imagina ce poate fi în mintea și sufletul unui “copil” al cărui părinte i se ridica busturi, statui, monumente (…). E copleșitor, de-a dreptul!

Te iubesc, Mitrușcă și îți promit că pentru restul vieții mele voi încerca cu toată ființa mea să duc mai departe munca ta cu aceeași pasiune și dăruire cu care ai făcut-o tu. Îți mulțumesc pentru TOT!” – a scris fiica maestrului Dumitru Fărcaș.

Foto Primaria comunei Grosi

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate