SPORT

DIN ACEST SEZON – Cresc de zece ori amenzile pentru nerespectarea „Legii Novak” în handbalul românesc

Publicat cu

pe

Echipele din handbalul românesc, cu mulți străini în lot, vor avea probleme mari din acest sezon. Deşi Eduard Novak nu mai este ministrul Sportului, ordinul prin care echipele trebuie să aibă minimum 40% jucători români este în continuare în vigoare. Iar amenzile sunt usturătoare pentru cei care nu respectă.

Echipele trebuie să aibă trei jucători români în permanență pe teren. Amenzile pentru nerespectarea „Legii Novak” au crescut de 10 ori şi cluburile care încalcă ordinul de ministru trebuie să plătească 30.000 de lei pentru fiecare abatere.

Preşedintele FRH, Constantin Din, a confirmat că echipele de handbal trebuie să ţină cont de ordinul de ministru în noul sezon:

“Trebuie să îl respecte, bineînţeles. Cuantumul a fost stabilit de minister, este 30.000 de lei pentru fiecare abatere”, a spus Din pentru FANATIK.

Cluburile trebuie să știe că e la fel ca la orice lege: dacă nu o respecți, plătești. Am înțeles că unii se prevalează de discriminare și că liberul acces este îngrădit. Păi pot să aibă și 50 de străni, dar pe teren trebuie să fie minimum 40% sportivi români”, a declarat Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport, pentru gsp.ro.

foto Facebook CS Dinamo handbal

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version