ACTUALITATE

DINTR-O LOVITURĂ – Patru infracțiuni rutiere constatate de polițiștii băimăreni în urma verificării unui autoturism

Publicat cu

pe

O imagine cu un tânăr care apasă pedala de accelerație la observarea echipajului rutier i-a determinat pe polițiști să efectueze semnalele regulamentare de oprire a autovehicului. Verificările au relevat patru infracțiuni: conducere fără permis, persoana de la volan în stare de ebrietate, autovehicul neînmatriculat care avea montate număr fals de înmatriculare.

„Tânărul a fost surprins ieri, pe b-dul Regele Mihai I, din municipiul Baia Mare, unde polițiștii desfășurau activități specifice pe linie rutieră. Acestuia i-au fost efectuate semnalele regulamentare de oprire după ce polițiștii au observat intenția sa de a se sustrage controlului, mărind viteza de deplasare.
Persoana de la volan s-a conformat semnalelor și a oprit autoturismul, însă nu a putut prezenta documentele personale și nici pe cele ale autoturismului, precizând că nu le are asupra sa. Totodată, a specificat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule”, precizează reprezentanții IPJ Maramureș.

Verificările efectuate de polițiști au condus la identificarea sa: tânăr de 28 de ani, din Baia Mare. Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație de de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge.
Totodată, în urma verificărilor polițiștii au constatat faptul că autoturismul condus era radiat din anul 2022, cu număr fals de înmatriculare.
În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările în vederea dispunerii măsurilor legale.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version