Connect with us

IMPORTANT

DNA – Specialist DNA condamnat în primă instanță la trei ani cu suspendare

Publicat cu

pe

Tribunalul București l-a condamnat, vineri, la trei ani de închisoare cu suspendare pe specialistul DNA care a luat mită ca să cumpere, cu fonduri OLAF, o dronă de supraveghere pentru DNA, anunță portalul instanțelor de judecată.  Potrivit sentinței, care poate fi atacată cu apel, i s-au interzis pe trei ani dreptul de a fi ales și de ocupa o funcție publică.

Specialistul DNA, Nicolae Răzvan Despa, a fost prins în flagrant, în luna noiembrie a anului trecut,  de procurorii DNA în timp ce primea o tranșă de 6.000 de euro din mita de 12.000 de euro solicitată unei firme ca să îi ajute să câștige o licitație chiar cu Direcția Națională Anticorupție.

Achiziția urma să fie efectuată în cadrul proiectului „Continuarea dezvoltării capacității tehnice a D.N.A în investigarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale U.E.” cofinanțat de OLAF în cadrul programului Hercule III Technical Asistance.

Potrivit unosr surse judiciare, contactractul era pentru achiziția unei drone de supraveghere în valoare de 55 de mii de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate