IMPORTANT

DORINȚĂ – Ionel Bogdan: ”Vreau să avem câte un inspector de cartier în fiecare zonă a municipiului Baia Mare”

Publicat cu

pe

Candidatul PNL la Primăria Baia Mare, Ionel Bogdan, își dorește un inspector de cartier în fiecare zonă a municipiului, astfel încât cetățenii să îi poată semnala orice problemă.

El consideră că rolul său principal, din postura de primar, va fi acela de a atrage cât mai multe fonduri.

”Vreau să avem câte un inspector de cartier în fiecare zonă a municipiului Baia Mare. Băimărenii să aibă numărul direct al inspectorului din cartierul în care locuiesc și să îi semnaleze orice problemă care va trebui să fie remediată cu celeritate. Cred că astfel putem restabili legătura directă dintre cetățeni și Primăria Baia Mare și putem rezolva prompt orice problemă există în cartiere.

Voi dialoga des cu băimărenii și eu, dar cred că rolul meu principal ca primar, după 9 iunie, dacă băimărenii îmi vor încredința aceasta misiune importantă, va fi să atrag cât mai multe fonduri europene și guvernamentale pentru a putea reconstrui din temelii orașul nostru, pentru a relansa economia și a rezolva problemele istorice. Cartierul Depozitelor este una dintre zonele din Baia Mare care are nevoie urgentă de atenția administrației publice locale. Am avut o întâlnire cu băimărenii care locuiesc pe strada Motorului în condiții care nu sunt deloc demne de un municipiu reședință de județ.

Siguranța și ordinea lasă de dorit și aici, investițiile de orice fel lipsesc, iar singura facilitate creată în ultimii ani, locul de joacă, necesită reparații și noi funcțiuni pentru copii de toate vârstele. O „bombă cu ceas”, cum spun locatarii, este conducta de gaz de pe Motorului, care se află la 50 de metri de blocuri și ar trebui îngropată în pământ. Gardurile de jur împrejur arată exact grija pe care administrația actuală o poartă cetățenilor săi. Nu au mai fost vopsite, la fel cum nici puțina vegetație din zonă nu este întreținută. Blocurile ar trebui să beneficieze de programul de creștere a eficienței energetice, astfel ar putea să fie rezolvată și estetica lor.

Spălătoria de autobuze produce gălăgie și deranjează locuitorii care așteaptă de 7 ani ca cineva să găsească o soluție pentru poluarea fonică pe care sunt obligați să o suporte. Stația de autobuz nu este acoperită și nu are nici măcar o bancă pe care oamenii ar putea sta în timp ce așteaptă autobuzul. Copiii mai mari și tinerii nu au absolut nici o facilitate în zonă, trebuie să le oferim și lor alternative! Seniorii și-ar dori un club pentru pensionari, dar măcar niște bănci și o zonă de recreere decentă. Momentan împart locul de joacă toți, de la mic, la mare, în lipsa altor facilități.

Transportul în comun va trebui să îl regândim în parteneriat cu Zona Metropolitană. Flota este veche, se repară superficial, este nevoie de autobuze noi, moderne, de regândirea întregului sistem de transport, începând de la rute și până la stații de autobuz moderne. La fel ca în cartierul Gării și aici este o mare problemă cu canalizarea. Ar trebui să fie o prioritate remedierea acestei probleme. Aceste cartiere sunt construite pe o zonă mlăștinoasă, iar canalizarea nu este conformă. Oamenii nu au posibilitatea să își curețe beciurile inundate, este apă și noroi, mucegai și un miros greu de descris.

Va trebui să luăm în considerare după 9 iunie să realizăm un circuit separat pentru camioane, oamenii se plâng de circulația din zonă, care reprezintă încă un disconfort major pentru aceștia. Calea de acces dintre calea ferată și intersecția cu Motorului nu este asfaltată. În acest moment întocmesc harta tuturor problemelor din cartierele orașului și voi veni cu un plan amplu de investiții etapizate prin care să rezolvăm toate aceste neajunsuri! Vreau și pot să fiu primarul de care au nevoie băimărenii. Împreună, din 9 iunie, punem BaiaMare pe primul loc!”, a spus Ionel Bogdan.

24 NEWS

CMF 21240015

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version