ACTUALITATE

DRUMURILE NOASTRE – Termen sumbru avansat pentru finalizarea autostrăzii Ploiești – Brașov

Publicat cu

pe

Lucrările la Autostrada care va lega Brașov de Ploiești vor începe în 2026-2027, iar proiectul va fi finalizat în jurul anului 2040, conform secretarului de stat în Ministerul Transporturilor Mariana Ioniță, fost director al Companiei Naționale de Autostrăzi.

Oficialul arată că durata contractului pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic este de 5 ani, până în 2026. ,,Eu nu cred că va începe mai devreme de 2026-2027, pe acolo, în funcție de licitație, de acordul de mediu, de finalizarea studiului geotehnic. Este foarte important cum se face acest studiu geotehnic.”

„Aici o să avem un proiect tehnic, deci vom scoate la licitație doar lucrările, fără a mai fi spațiu pentru modificarea proiectului. Soluțiile pe care noi le scoatem la execuție trebuie să fie puse de îndată în operă, nemodificate. Am rezerva mea legată de licitații și de obținerea acordului de mediu.

Nu au cum să înceapă lucrările mai devreme de 2027, caietul de sarcini și licitația plus contestațiile la un asemena proiect durează 3-4 ani. Lucrarea în sine durează 5 – 6 ani, dacă ne luăm după cce se întâmplă Autostrada Sibiu – Pitești. Dacă adăugăm proverbialele întârzieri, ne îndreptăm spre 2040”, a spus secretarul de stat la B1 TV.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version