Connect with us

IDEI DECO

Dulapuri închise sau rafturi deschise în bucătărie? Avantaje și dezavantaje

Publicat cu

pe

Mobilarea casei și, în special a bucătariei, a fost mereu una dintre provocările vieții moderne. Stiluri, bugete, buna organizare și cât mai mult spațiu, indiferent de mărimea locuinței. Acestea sunt principalele aspecte pe care le iei în considerare atunci când îți pui la punct bucătaria visurilor.

Dar, ce ai alege dintre dulapurile închise și rafturile deschise? Grea întrebare, mai ales că fiecare are avantajele și dezavantajele sale. Încercăm să îți venim în ajutor și vom lua pe rând ambele variante, astfel încât să iei decizia potrivită.

Dulapurile închise

Dulapurile de bucătărie de la podea până în tavan sunt impresionante, oferă mult spațiu și, deseori, vin cu o mulțime de soluții de depozitare atât pentru vase, cât și pentru ingrediente. Aceste dulapuri incorporează și electrocasnicele, precum frigiderul sau mașina de spălat vase ori cuptorul, și sunt făcute să aibă un design integrat. De fapt, acesta este cuvântul care definește întregul design – integrat. Iată care sunt avantajele, dar și dezavantajele sale.

În Ce Culori Vă Puteți Vopsi Dulapurile din Bucătărie - Blog Construcții  Case | CaseBineFacute.ro

Avantaje

Spațiu de depozitare

Principalul avantaj și, cel mai evident, este cel al spațiului imens de depozitare pe care dulapurile închise le oferă. Fie că organizezi totul impecabil sau, uneori, pungile de faină și toate decorațiunile de tort sunt mai împrăștiate, nu îți face griji – vor sta în spatele ușilor închise. Pentru că mobila de bucătărie de acest tip este, deseori, destul de înaltă, trebui să ai și o mică scară la dispoziție.

Dacă la nivelul genunchilor îți fi mai ușor să depozitezi conservele și alte tipuri de alimente mai greu perisabile, la nivelul capului este indicat să pui farfuriile și paharele, să le ai la îndemână. În dulapurile superioare, așază, fără grijă că greșeșți, obiectele pe care le foloseșți mai rar.

Mai putină dezordine

Cu cât ai mai mult spațiu de depozitare, cu atât eșți mai ordonat și nu vei avea tendința să înghesui alimente cu pahare, farfurii sau diverse platouri. Stilul de viață îți dicta și cum să aranjezi alimentele și obiectele. Pune-le pe cel mai frecvent folosite la nivelul ochilor, pentru acces facil.

Elimină spațiul dintre dulapuri și tavan

Cunoscut drept spațiu mort, pe care nu poți să îl foloseșți din cauza inaccesibilității, dar și pentru că adună praf, spațiul dintre dulapuri și tavan este eliminat și, astfel, nu mai trebui să îți bați capul cu igienizarea constantă.

Dezavantaje

Acces îngreunat în partea superioară

Partea mai puțîn placută este accesul îngreunat la partea superioară, la care poți să ajungi doar cu o scară. Din fericire, există o mulțime de scări cu două trepte pe care să le pliezi repede și să le pui în debara, atunci când nu le foloseșți.

Micșorează spațiul

Pentru că majoritatea dulapurilor sunt destul de late, vei avea mai puțin spațiu. Acest lucru se dovedi problematic, mai ales când dispui de doar câțiva metri pătrați.

Rafturile

Tot mai multe persoane aleg rafturile în bucătărie, în detrimentul dulapurilor. Această practică a devenit atât de populară încât dezbaterea dintre rafturi și dulapuri este una destul de des adusă în discuție atât de designeri de interior, dar și de proprietarii de case care caută să își mobileze bucatăriile.

Aceste rafturi vin în două forme. Prima este fix cum ți-ai imagina – rafturi simple precum polițele, dar mult mai masive pentru a putea susține greutatea obiectelor. Cel de-al doilea tip arată un dulap, dar fără uși și fără pereți.. Practic, poți să vezi toate obiectele din „interior”. Care sunt avantajele, dar și punctele slabe ale acestui tip de design pentru bucătăria ta?

Avantaje

Rafturile deschise sunt spațioase

Deoarece totul este ușor de accesat și pereții dulapurilor sunt inexistenți, spațiul este mult mai generos. Vei putea avea acces la obiectele de pe rafturi mult mai facil, iar aspectul bucătăriei este mult îmbunătațit și chiar pare lărgit.

Obiectele sunt mult mai accesibile

Mobila de bucatarie in tendinte. 5 trucuri pentru cele mai bune alegeri

Veselă, paharele, farfuriile și toate celelalte obiecte utile în bucătărie sunt mult mai ușor de găsit. Astfel vei puteaai acces mult mai rapid la orice.

Rafturile deschise sunt decorative

Articolele de pe rafturi, daca sunt așezate decor de bucătărie, pot fi, în același timp, și funcționale.

Conferă impresia de spațiu lărgit

Tocmai pentru că nu aglomerează spațiul din cauza dimensiunilor, rafturile transformă bucătăriile în încăperi mai aerisite, extinzând spațiul.

Dezavantaje

Înghesuială

Rafturile deschise vor arata dezordonat și dezorganizat daca articolele nu sunt așezate „la linie“. Prin urmare, rafturile deschise nu sunt potrivite pentru cei care nu petrec mult timp în bucătărie și care nu au timp să așeze fiecare obiect la loc. Rafturile deschise necesită întreținere sporită

11 Polite bucatarie ideas | bucătărie, decorațiuni interioare, interioare

Spre deosebire de dulapuri, care sunt o barieră în calea prafului, rafturile deschise nu sunt, întotdeauna, impecabile. Acestea au, deci, nevoie să fie curățate mult mai des decât dulapurile.

Rafturile deschise sunt periculoase

Pentru familiile cu adolescenți, rafturile deschise nu reprezintă o problemă, dar pentru cele cu prunci, da. Cei mici se țără și se agață de diferite obiecte de pe raft, așa că riscul de accidente este considerabil.

Pentru că aceasta dezbatere mai continua, cel mai probabil, pentru o perioada, ți-am prezentat atât avantajele, precum și dezavantajele amenajărilor cu dulapuri și rafturi. Desigur, decizia îți aparține, dar poți îmbina cele două stiluri, dacă vrei beneficiile ambelor tipuri de amenajare.

Sursa vivre ro

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate