Connect with us

TEHNOLOGIE

DUPĂ LANSAREA DACIEI SPRING – Piața de automobile electrice din România s-a dublat

Publicat cu

pe

Înmatriculările de automobile electrice din România au urcat în noiembrie la o cotă record, ca urmare a livrărilor modelului Dacia Spring, care a început deja să fie și înmatriculat de noii proprietari. România a ajuns la o pondere a automobilelor electrice greu de imaginat în urmă cu doar câțiva ani, factorii principali fiind Programul Rabla Plus și lansarea modelului Dacia Spring, relevă date analizate de Profit.ro.

În același timp, volumul mașinilor complet electrice a ajuns, conform datelor analizate de Profit.ro, la 4.301 unități, mai mult decât dublu față de cele de anul trecut (2111), respectiv o creștere de 103,7%.

„Liderul pieței de automobile electrice este în acest moment Dacia, care s-a instalat pe prima poziție cu ajutorul modelului Spring, înmatriculat deja în 1.537 de exemplare, altele fiind deja livrate și pregătite să fie și ele înmatriculate. Pe locul al doilea se află Volkswagen, care are deja mai multe modele electrice, dar și plug-in. Lider este e-Up, urmat de ID.3 și ID.4. Hyundai (cu Kona și Ioniq), Renault (cu modelul ZOE), Skoda cu (Enyaq), se află pe celelalte locuri ale clasamentului mașinilor electrice”, SCRIE PROFIT.RO.

Print Friendly, PDF & Email
Citeste mai mult
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate