Cluj-Napoca devine a doua destinație din punct de vedere investițional după București, spun specialiștii imobiliari, scrie Actualdecluj.ro. Stocul de birouri al Clujului va crește cu o suprafață de aproximativ 70.000 mp în perioada următoare, arată datele centralizate pentru Actualdecluj.ro de compania de consultanță CBRE. La livrare, birourile au procente de ocupare ridicate.
La finalul primului trimestru din 2022, stocul modern de birouri din București a ajuns la 3,27 mil. mp, după livrarea a trei clădiri noi cu o suprafață închiriabilă brută (GLA) cumulată de 73.500 mp.
Cluj-Napoca își păstrează tendința de dezvoltare pe piața de birouri, iar la finalul primului trimestru din 2022 stocul modern din oraș depășeste pragul de 350.000 mp, arată datele CBRE. Mai mult, rata de neocupare este în scădere, specialiștii estimând că, în această perioadă, rata de neocupare e în jur de 6,8%.
„Dacă analizăm o perioadă mai lungă, observăm că în ultimele 15 luni cererea de spații de birouri a însumat circa 26.000 mp, din care 60% a fost reprezentată de cererea neta. Un aspect pozitiv si relevant al pieței locale este faptul că dezvoltarea de noi spații de birouri este generată în special de cererea nouă. În acest context, locurile noi de muncă create în ultimul an în Cluj-Napoca și-au spus cuvântul pe piața de birouri locală”, transmit reprezentanții CBRE.
La stocul modern de spații de birouri din Cluj-Napoca se preconizează a fi adăugate în viitorul apropiat approximativ 70.000 mp care se află în curs de finalizare, arată datele CBRE.