Connect with us

SPORT

EDIȚIA A II-A – Alisia Boiciuc (CNOPJ Baia Mare) a participat la tabăra anuală „Respect your talent”

Publicat cu

pe

În organizarea Federației europene de handbal (EHF), la Viena a avut loc, în perioada 16-18 decembrie, tabăra de handbal rezervată celor mai tinere talentate junioare din Europa „Respect Your Talent – Class of 2021”.
Au participat 26 junioare din 18 țări europene, România fiind reprezentată de o singură handbalistă, Alisia Boiciuc de la CNOPJ Baia Mare.

Tabăra anuală „Respect Your Talent – Class of 2021” oferă jucătorilor echipei All-Star din categoria de vârstă mai tânără EHF EURO/Championships șansa exclusivă de a se întâlni și de a lucra cu unii dintre cei mai buni jucători de handbal din lume și cu experți de top. Sesiunile de antrenament interactive privind cariera dublă, anti-dopingul, legea sportului sau mass-media ajută la creșterea gradului de conștientizare, la dobândirea de cunoștințe și la dezvoltarea abilităților în afara terenului care vor contribui la succesele viitoare ale jucătoarelor .

„Mă bucur că am fost aleasă să particip, alături de unele dintre cele mai bune junioare din Europa, la această tabără. Pentru mine a fost o acțiune benefică mai ales că am avut ocazia să interacționez și cu câteva dintre marile handbaliste ale acestui minunat sport: Andreea Lekic, Ana Gros, Anja Althaus sau Jelena Grubisic, prezente la Viena în calitate de „ambasador EHF”.
Exemplele pe care ni le-au dat, evenimentele, petrecute pe terenul de handbal și în afara lui au constituit pentru noi adevărate experiențe de viață din care am putut trage învățăminte folositoare.
Am avut ocazia să învăț și să știu mai multe detalii despre cât rău pot să facă drogurile și despre contracararea lor prin acțiuni anti-doping, despre relațiile social media, despre cum trebuie să dai un interviu corect sau cum să îți alegi un impresar care, atunci când face un contract, să se gândească în primul rând la cariera și avantajele jucătoarei pe care o reprezintă și apoi la partea sa materială.
A fost o experiența unică, care o să-mi rămână mult timp în memorie. O experiență în care am întâlnit niste fete extraordinare, am legat prietenii și sper să ne reîntâlnim cât mai des pe terenurile de handbal. Mulțumesc și pe această cale, antrenorilor mei de la CNOPJ Baia Mare și Federației române de handbal pentru acestă oportunitate și le doresc tuturor Sărbători fericite!”, a declarat Alisia Boiciuc pentru pagina de Facebook CNOPJ Baia Mare.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate