Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

EDUCAȚIE – 1 din 4 școli vor folosi din septembrie catalogul electronic

Publicat cu

pe

Aproape 1.900 de școli vor implementa catalogul electronic începând din septembrie, în anul școlar 2024-2025. Ministra Educației, Ligia Deca, a anunțat că numărul instituțiilor care vor folosi acest instrument a crescut cu peste 60% comparativ cu anul școlar precedent.

„Continuăm digitalizarea educației: numărul școlilor care folosesc catalogul electronic crește cu peste 60% față de anul trecut! Mai mult de o școală din patru va utiliza acest instrument, oferindu-le părinților posibilitatea de a urmări în timp real situația școlară a copiilor”, a scris Ligia Deca pe Facebook. Școlile au avut termen până pe 5 august pentru a se înscrie în rețeaua unităților de învățământ pilot care utilizează catalogul electronic.

Unitățile de învățământ care folosesc catalogul electronic trebuie să acopere din bugetul propriu sau din alte surse achiziționarea programelor/serviciilor necesare, fără a solicita elevilor sau reprezentanților legali să plătească pentru aceste servicii.

„Unitățile de învățământ prevăzute în Anexa 1 asigură, prin contractele încheiate cu furnizorii programelor/serviciilor de catalog electronic, protecția datelor cu caracter personal, în conformitate cu reglementările în vigoare”, se menționează în Ordinul de Ministru semnat de Ligia Deca.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo