ACTUALITATE

ENERGIE – Creșterea prosumatorilor scade consumul de energie electrică al României

Publicat cu

pe

Consumul instantaneu dispecerizat de energie electrică a atins un minim de 4.000 MW în această după-amiază, cel mai scăzut nivel înregistrat în acest an, iar unul dintre factori este evident autoconsumul prosumatorilor, care devine tot mai semnificativ în zilele însorite.

Duminică, 31 martie, consumul dispecerizat de energie electrică al României a atins un nivel de 4.000 MW la ora 14:40, conform datelor furnizate de Transelectrica. Aceasta reprezintă cea mai mică valoare a consumului instantaneu de energie electrică înregistrată în acest an, chiar mai mică decât cea din orele de noapte.

Este adevărat că acest consum a fost raportat într-o zi de duminică, când tradițional se înregistrează o cerere mai redusă de energie electrică, iar, în plus, este posibil ca o parte semnificativă din consumul dispecerizat să fie înlocuit de autoconsumul prosumatorilor, care au acum o capacitate instalată de 1.500 MW.

Contribuția prosumatorilor – a căror consum propriu de energie electrică nu este măsurat – este evidentă, deoarece, conform datelor Transelectrica, consumul în orele cu soare este chiar mai mic decât cel din orele de noapte.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version