Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

ERA ȘI CAZUL – Și Primăria Baia Mare se va înscrie în programul Rabla Local

Publicat cu

pe

Lansat pe 31 iulie și prelungit cu o lună, până vineri 29 septembrie, programul Rabla Local a asigurat fonduri pentru casarea a 100.000 de mașini vechi și fără obligația șoferilor să cumpere un autovehicul nou așa cum funcționează Programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Primăria Baia Mare nu a participat la această primă sesiune a programului.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că un nou program Rabla Local va fi lansat până la sfârșitul anului, iar voucherul pe care îl primește proprietarul la casare rămâne la valoarea de 3.000 de lei.

La această nouă sesiune a programului va participa și Primăria Baia Mare, anunțul fiind făcut de viceprimarul Doru Dăncuș, pe Facebook:

„În cadrul ședinței ordinare din 28.09.2023 a Consiliului Local Baia Mare, prin rectificarea bugetului s-au alocat sumele necesare pentru programul de casare a autovehiculelor uzate, derulat prin Administrația Fondului pentru Mediu.
În acest sens, băimărenii care doresc să caseze o mașină mai veche de cincisprezece ani, se vor putea înscrie în acest program și vor primi de la Autoritatea Locală un stimulent în valoare de 3000 lei pentru a radia din circulație și din evidența fiscală autovehiculul uzat”.
Din cei 3.000 de lei primiți la casarea autoturismului, 2.400 de lei vor fi suportaţi din bugetul Ministerului Mediului şi 600 de lei din bugetul Primăriei.

Actualitate

YHP Logo