Asociația ASSOC a contribuit, numai în ultimii trei ani, la certificarea a peste 2.500 de persoane. Beneficiile au constat atât în îmbunătățirea condițiilor de viață pentru aceste persoane, cât și la bunul management al agenților economici din regiunea Nord-Vest cu care organizația a lucrat.
În octombrie, președintele Asociației ASSOC, Florian Sălăjeanu, a anunțat lansarea concomitentă a mai multor proiecte care își propun să certifice angajați și să dezvolte abilitățile managerilor, strategie pe care organizația o implementează pentru a răspunde cerințelor în schimbare ale pieței muncii și pentru a sprijini adaptarea continuă la noile realități economice.
Participarea la programe de formare atrage după sine numeroase avantaje, atât pentru angajați, cât și pentru angajatori.
Un proiect lansat luna aceasta este “Evoluție profesională”, care are ca obiectiv stimularea învățării pe tot parcursul vieții și promovarea oportunităților flexibile de actualizare a competențelor. Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană, activitățile acestuia fiind etapizate până în 31.03.2026.
“Echipa ASSOC, împreună cu partenerii noștri de la Institutul Roman pentru Educație și Incluziune Socială, și-a propus să convingă cât mai mulți angajați din regiunea noastră să urmeze programele de formare care se vor lansa în lunile următoare, dar nu îi va exclude nici pe cei care ocupă poziții de management”, a declarat Alexandru Șereghi, managerul de proiect.
Planul este acela de a organiza cursuri de inițiere și de calificare pe specializarea Electromecanic (COR 742214), iar minim 250 de persoane să obțină certificate de absolvire în această meserie. Alți 300 de angajați, dar și 56 de lideri de echipe vor fi cooptați în cursuri de actualizare a competențelor digitale și manageriale.
Cei interesați de oferta educațională destinată angajaților sunt invitați să trimită un email pe adresa assoc@assoc.ro cu un mesaj de intenție și datele de contact.
EVOLUȚIE PROFESIONALĂ
Cod proiect: ID313076
Coordonator proiect: Asociația ASSOC
Partener: Institutul Roman pentru Educatie si Incluziune Sociala – IRESIS
Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Educație și Ocupare
Valoare totală proiect: 4,959,991.43 lei
Valoarea cofinanțării UE: 4,215,992.72
Durată: 01.10.2024-31.03.2026
PROGRAMUL EDUCAȚIE ȘI OCUPARE 2021-2027
Prioritate: P09 „Consolidarea participării populației în procesul de învățare pe tot parcursul vieții pentru facilitarea tranzițiilor și a mobilității“
Obiectiv specific: ESO4.7 „Promovarea învățării pe tot parcursul vieții, în special a oportunităților flexibile de actualizare a competențelor și de recalificare pentru toți, ținând seama de competențele antreprenoriale și digitale, printr-o mai bună anticipare a schimbării și a cerințelor de noi competențe bazate pe nevoile pieței muncii, precum și prin facilitarea tranzițiilor profesionale și promovarea mobilității profesionale (FSE+)”
VARIANTA PDF