ACTUALITATE

FĂRĂ ȘOFER UMAN – Elon Musk își lansează mult așteptatul Cybercab, un robotaxi cu două uși, fără volan și fără pedale, condus de inteligența artificială

Publicat cu

pe

Cybercabul, prezentat la studiourile Warner Bros lângă Los Angeles, este un vehicul electric Tesla complet autonom, care va opera la un tarif de aproximativ 0,2 dolari pe milă (0,1 euro sau 0,5 lei pe kilometru), de cinci ori mai ieftin decât taxiul în București.

Funcționează cu ajutorul camerelor de bord și inteligenței artificiale, fără șofer, volan sau pedale. Proiectat pentru a minimiza intervenția umană, se curăță singur și se încarcă wireless. Elon Musk a anunțat că producția va începe în 2026, dar nu este clar câte orașe vor aproba utilizarea acestor vehicule.

Musk a mai prezentat și Robovan, un vehicul de transport pentru 20 de persoane, și robotul umanoid Optimus. Planul său include extinderea rețelei de taxiuri autonome printr-o aplicație, unde proprietarii de Tesla își pot închiria mașinile. Totuși, modul Autopilot a generat controverse și procese, după accidente fatale cauzate de neînțelegeri legate de funcționarea sa.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version