ACTUALITATE

FONDURI EUROPENE – Câte 25.000-70.000 euro pentru ONG-uri românești, să-și cumpere computere, softuri și alte mijloace IT

Publicat cu

pe

Organizațiile neguvernarmentale (ONG) din România vor putea obține fonduri nerambursabile de câte 25.000-70.000 EUR, să-și cumpere calculatoare, softuri și alte mijloace IT, printr-o nouă linie de finanțare care urmează să se deschidă în anul 2024, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a scos în consultare publică proiectul de ghid al solicitantului pentru apelul Investiția I9. Digitalizarea sectorului organizațiilor neguvernamentale, finanțat cu fonduri europene din PNRR.

Potrivit calendarului orientativ, ONG-urile din România vor putea depune cererile de finanțare în sistemul electronic PNRR în perioada februarie – aprilie 2024.

Între timp, cei interesați pot transmite propuneri de modificare a ghidului în termen de 10 zile lucrătoare (începând din 16 ianuarie 2024), pe e-mail la: contact.implementarepnrr@mfe.gov.ro .

Bugetul alocat acestui apel este de 9 milioane EUR.
Din acești bani, ONG-urile vor putea obține granturi de câte 25.000 – 70.000 EUR pe proiect. Suma variază în funcție de nivelul de digitalizare (DESI) pe care îl prevede proiectul. Beneficiarul va asigura din surse proprii o cofinanțare de minim 5% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente ajutorului de minimis.

MIPE își propune să finanțeze 200 de organizații neguvernamentale prin acest apel de proiecte.

Mai multe amănunte, pe startupcafe.ro

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version