Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

FOTBAL – Messi conduce Argentina în finala turneului Copa America, după 2-0 împotriva Canadei

Publicat cu

pe

Argentina, deținătoarea trofeului, s-a calificat în finala turneului de fotbal Copa America, învingând selecționata Canadei cu scorul de 2-0, datorită unui gol al căpitanului emblematic Lionel Messi, marți seară, la East Rutherford (SUA), în fața a 80.000 de spectatori.

Naționala „Albiceleste”, campioana mondială en titre, a deschis scorul în minutul 23 prin atacantul Julian Alvarez, care a finalizat o pasă oferită de mijlocașul Rodrigo De Paul.

La începutul reprizei secunde, Messi a mărit avantajul echipei sale în minutul 51, deviant în poarta canadiană un șut al lui Enzo Fernandez.

Acesta a fost al 14-lea gol marcat de Lionel Messi în cele șase participări la turneul Copa America (2007, 2015, 2016, 2019, 2021, 2024).

Argentina își va apăra duminică titlul în Copa America în fața câștigătoarei celei de-a doua semifinale, care se va disputa miercuri între Columbia și Uruguay.

Dacă va reuși acest lucru, Messi și colegii săi vor realiza o triplă istorică, câștigând două ediții consecutive ale Cupei America (2021, 2024) și Cupa Mondială din 2022.

Canada va juca sâmbătă în meciul pentru locul trei al competiției împotriva echipei învinse din a doua semifinală.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate