SPORT

FOTBAL – Arabia Saudită şi-a oficializat candidatura pentru Cupa Mondială din 2034

Publicat cu

pe

Arabia Saudită a anunțat oficial vineri lansarea campaniei pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2034, fiind singura candidată pentru acest eveniment, conform informațiilor furnizate de AFP.

Federația de Fotbal din Arabia Saudită (SAFF) a prezentat sloganul „Growing. Together.” și logo-ul candidaturii, care este alcătuit din panglici multicolore întrepătrunse, conturând cifrele 3 și 4, decorate cu „imagini fotbalistice și simboluri culturale”, conform declarațiilor SAFF dintr-un comunicat.

Președintele federației, Yasser Al Misehal, a explicat că această candidatură a devenit posibilă datorită transformărilor rapide prin care trece țara.

Candidatura face parte din politica de influență prin sport a Arabiei Saudite, fiind parte a proiectului vast „Vision 2030” condus de Mohammed Ben Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite. Arabia Saudită este singura țară candidată la organizarea Cupei Mondiale din 2034, după retragerea cvartetului Argentina-Uruguay-Paraguay-Chile.

Primele trei țări menționate vor găzdui fiecare câte un meci la Cupa Mondială din 2030, care va fi co-organizată de Spania, Portugalia și Maroc. De asemenea, Australia și-a retras candidatura pentru 2034 pe 31 octombrie.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version