SPORT

FOTBAL – Gigantul petrolier saudit Aramco devine ‘partener mondial major’ al FIFA

Publicat cu

pe

FIFA a anunțat că gigantul petrolier saudit Aramco va deveni un „partener mondial major” până în 2027. Acordul pe patru ani, fără o valoare specificată, va permite Aramco, o companie de stat din Arabia Saudită, să devină un partener al FIFA cu drepturi extinse pentru mai multe evenimente, inclusiv Cupa Mondială masculină din 2026 și Cupa Mondială feminină din 2027.

Arabia Saudită, o monarhie puternică din Golful Persic și bogată în petrol, a investit în sportul mondial de ani de zile, ca parte a unei strategii care susține politica de influență condusă de prințul moștenitor Mohammed bin Salman. Această mișcare se încadrează în proiectul lor „Vision 2030”, care vizează transformarea regatului într-o destinație de afaceri și turism, reducând dependența de veniturile din petrol și promovând diversificarea economiei.

Gianni Infantino, președintele FIFA, a subliniat că acest parteneriat va facilita organizarea cu succes a competițiilor de fotbal majore în următorii patru ani și va sprijini cele 211 de asociații membre ale FIFA.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version