SPORT

FOTBAL – Nepotul fostului mare handbalist Mihai Mironiuc, pregătit să joace pentru România

Publicat cu

pe

Raul Florucz are 23 de ani, evoluează Olimpija Ljubljana (Slovenia), și a anunțat că vrea să joace pentru naționala României, după ce a primit propunerea din partea Federației Române de Fotbal.

Raul Florucz are cetățenie austriacă, fiind născut în Austria, dar părinții lui sunt români. În acest moment face demersuri pentru a obține cetățenia română. El are trei meciuri pentru echipa U19 a Austriei.

Raul Florucz este nepotul fostului mare handbalist Mihai Mironiuc, care a jucat timp de 10 ani pentru HC Minaur și a bifat 73 de prezenţe în tricoul primei reprezentative a României şi a fost golgheterul Campionatului Mondial Universitar din Polonia. Maestru Emerit al Sportului, Mihai Mironiuc s-a stins din viaţă în 2002, la doar 42 de ani.

„E o onoare să reprezint și eu țara de unde provin părinții mei, așa cum a făcut-o bunicul meu Mihai Mironiuc, care a jucat handbal pentru naționala României. Acum se fac demersuri să redobândesc cetățenia română”, a declarat Raul Florucz, pentru digisport.ro.

MARIUS CÎMPIAN

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version