SPORT

FOTBAL – Real Madrid a câştigat trofeul Ligii Campionilor, după 2-0 cu Borussia Dortmund

Publicat cu

pe

Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 2-0 (0-0), sâmbătă seara, în finala desfăşurată pe Stadionul Wembley din Londra.

Echipa antrenată de Carlo Ancelotti a avut o repriză secundă excelentă, câștigând prin golurile marcate de Dani Carvajal (74) și Vinicius Junior (83).

Borussia Dortmund a avut prima ocazie notabilă a meciului, dar Brandt (14) nu a nimerit poarta. Formația din Dortmund a dominat controlat jocul și a ratat o mare șansă de a deschide scorul prin Adeyemi (21), care, scăpat singur spre poartă, a fost blocat de Dani Carvajal după ce l-a driblat pe Courtois.

BVB a mai avut o ocazie uriașă, însă Fullkrug (23) a trimis în bară, fiind excelent servit în careu de Maatsen. Adeyemi, a cărui mamă este româncă, a mai irosit o ocazie bună (28), șutul său din unghi fiind apărat de Courtois.

Portarul belgian a mai avut o intervenție salutară (41) la șutul de la distanță al lui Sabitzer.

Campioana Spaniei a început mult mai bine repriza secundă, iar Kobel a avut o intervenție salvatoare la lovitura liberă executată de Kroos (49), aflat la ultimul său meci pentru echipa madrilenă. La cornerul care a urmat, executat tot de Kroos, Dani Carvajal a reluat cu capul peste poartă (49). Fundașul dreapta al echipei madrilene i-a dat din nou emoții lui Kobel (57) cu un șut deviat ușor de Schlotterbeck.

Courtois (63) s-a remarcat încă o dată la lovitura de cap a lui Fullkrug, din plonjon, la centrarea trimisă de Adeyemi.

Real Madrid a controlat total ultima jumătate de oră a partidei, în care a și făcut diferența. Vinicius Junior (66) a trimis un șut-centrare pe care Bellingham nu a reușit să-l devieze, iar mingea a trecut puțin pe lângă poartă după ce Kobel a ratat intervenția.

”Los Blancos” au deschis scorul în minutul 74, când Kroos a executat un corner, iar Dani Carvajal a deviat cu capul de la colțul scurt, mai bine decât o făcuse în minutul 49.

Bellingham a ratat și el o șansă de gol (77), fiind blocat de Schlotterbeck. Kobel a apărat șutul lui Kroos (80) din lovitură liberă și a intervenit și la mingea expediată de Camavinga (81). Nacho nu a putut să-l învingă pe Kobel (82) la un alt corner executat de Kroos.

Real Madrid a decis soarta finalei în minutul 83, când Maatsen a greșit o minge, Bellingham a recuperat și i-a pasat lui Vinicius Junior, care a marcat fără emoții.

De remarcat că jocul a fost întrerupt după doar 25 de secunde din cauza intrării pe teren a patru suporteri. Aceasta a fost ultima ediție a Ligii Campionilor în actualul format. Meciul de la Londra a fost ultimul și pentru Marco Reus în tricoul Borussiei.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version