SPORT

FOTBAL – UEFA şi European Leagues apără formatul competiţiilor europene existente

Publicat cu

pe

Alexander Ceferin, președintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), și Pedro Proenca, președintele Asociației Ligilor Europene (European Leagues), și-au reiterat angajamentul ferm pentru colaborare și unitate în beneficiul fotbalului. Aceștia au exprimat, de asemenea, determinarea lor de a menține actualul format al competițiilor europene, conform informațiilor furnizate de EFE.

Întâlnirea dintre Ceferin și Proenca a avut loc la sediul UEFA din Nyon, Elveția, unde portughezul a fost confirmat în funcția de președinte al ligilor continentale pe 30 noiembrie. Pedro Proenca a condus Liga Portugheză între 2015 și 2023 și a avut o carieră notabilă ca arbitru FIFA între 2003 și 2015.

După întâlnire, Proenca a subliniat importanța consolidării cooperării între cele două organizații și apărarea formatelor actuale de competiție. A evidențiat, de asemenea, necesitatea de a demonstra armonia solidă între actorii cheie din fotbal, menținând formatele competiționale existente și protejând esența fotbalului, bazată pe merit, dreptul la vis și solidaritate.

Ceferin, președintele UEFA, a recunoscut rolul esențial al European Leagues în fotbalul european, subliniind contribuțiile valoroase ale asociației la modelarea viitorului sportului și la protejarea valorilor fundamentale în aceste vremuri critice.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version