ACTUALITATE

FOTO – Marcaje refăcute în Parcul Natural Munții Maramureșului

Publicat cu

pe

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a făcut publice activitățile desfășurate de rangerii de la Parcul Natural Munții Maramureșului, care au refăcut marcajele turistice.

„Vă prezentăm o parte din activitatea colegilor noștri de la Parcul Natural Muntii Maramureșului care se ocupă și preocupă de igienizarea traseelor turistice, repararea panourilor, întreținerea Centrul de Cercetare și Informare Paltin, identificarea de noi trasee și reînnoirea marcajelor pe traseele cicloturistice. Pentru că denumirea de ”RANGER” este foarte des subiect de discutie și termenul este deseori ironizat atunci când îl folosim, considerăm că e nevoie de o clarificare. Meseria de ranger există în Clasificarea Ocupațiilor din România și se identifică cu codul COR 511315 Ranger. Lista codurilor COR este la dispozitia tuturor (dați o căutare pe Google și utilă dacă doriți să căutați un domeniu de ocupație și/sau meserie.

În doar câteva cuvinte, rolul unui ranger este, fără a se limita la asta, acela de a culege informații ℹ️ fundamentale din teren, de a contribui la protecția naturii și de a asigura comunicarea cu comunitățile locale și cu publicul larg. Parcul Natural Munții Maramureșului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul țării și are o suprafață de 133.418 hectare, din care peste 90 de mii de hectare sunt păduri. Fauna din parc este una bogată, aici fiind întâlnite specii precum ursul, râsul, vidra sau lupul, precum și mai multe specii de lilieci”, arată Romsilva.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version