IMPORTANT

FOTOVOLTAICE – Start la înscrieri începând cu 27 septembrie

Publicat cu

pe

Ministerul Mediului a anunțat că zilele trecute s-a încheiat perioada de transmitere a documentelor solicitate instalatorilor validați în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice, în sesiunea 2023, care au transmis către Administratia Fondului pentru Mediu notificarea prin care au comunicat intenția de a participa în continuare în program, însoțită de declarația pe proprie răspundere semnată cu semnătură electronică de reprezentantul legal.

„Anul acesta programul are alocată o sumă record de două miliarde de lei. Mărim de la 20.000 de lei la 30.000 de lei finanţarea prin #AFM. Pentru prima dată, vom finanța şi acumulatori, unităţi de stocare a energiei electrice. Aplicaţia a fost simplu de folosit şi a funcţionat foarte bine. Diferenţa este că anul acesta înscrierile se vor face într-o singură zi pentru fiecare regiune, pentru că am observat de anul trecut că banii s-au consumat în câteva minute. Estimăm undeva în jur de 67.000 de noi beneficiari, ceea ce înseamnă că vom ajunge la un număr total de aproximativ 200.000 de familii care au avut acces la ai programului «Casa Verde Fotovoltaice» ”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Maramureșenii, persoanele fizice care vor să-și monteze panouri fotovoltaice cu bani de la stat, trebuie să știe că se vor putea înscrie pe site-ul AFM începând cu data de 27 septembrie. Cu precizarea că înscrierea se va face pe regiuni, în zile diferite, ca anul trecut.

„Fondurile s-au epuizat încă din primele minute în fiecare sesiune, astfel că este esențial să vă organizați dinainte, pentru a nu avea probleme în momentul în care aplicația devine activă. Asigură-te că ai toate documentele cerute de AFM scanate. Aranjează-le, în ordine, într-un folder salvat pe Desktop. Să ai pregătit un hotspot de pe telefon, în cazul în care cade internetul. La 10 fix, încarcă documentele în platformă. Bifează toate căsuțele fără să mai citești (la final există trei câmpuri unde trebuie să bifezi că ești de acord cu participarea la program, că datele introduse sunt exacte și că ești de acord să primești informații despre program)”, concluzionează AFM.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version