Fotografiile care prezentau condițiile jalnice, prezentate de jurnalistul TVR Marian Olaianos, în care s-a disputat un meci de Liga 3 (campionatul feminin), pe stadionul din cartierul Ferneziu (Baia Mare), au generat foalte multe critici în presa națională, dar și în mediul online.
Federația Română de Fotbal a emis un comunicat în acest sens:
„Ca urmare a informațiilor apărute în mass-media în ultimele zile, în legătură cu meciul ACS Fotbal Feminin Baia Mare 2 și ACS Colțea 1920 Brașov din Liga 3 feminin, Federația Română de Fotbal face următoarele precizări.
În primul rând, echipa gazdă a prezentat vize medicale valabile pentru toate jucătoarele. Fără acestea, partida nu s-ar fi disputat.
Referitor la suprafața de joc a stadionului „Topitorul Ferneziu”, în urma consultării cu cei implicați, vă aducem la cunoștință că în zilele de 19, 20 și 21 noiembrie, premergător partidei de fotbal feminin, s-au desfășurat pe stadionul respectiv patru meciuri, în condiții de ploaie, drept pentru care starea terenului s-a degradat semnificativ. Cu toate acestea, conform Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), care prevede că o partidă se poate desfășura dacă 75% din suprafața terenului este conformă, meciul s-a putut disputa. Decizia arbitrilor de a aproba începerea jocului urmează însă a fi verificată.
Federația Română de Fotbal cunoaște situația în ceea ce privește starea infrastructurii fotbalistice în județul Maramureș, dar și în țară. Este o problemă cu care fotbalul românesc se confruntă, în special la nivel juvenil și în fotbalul feminin. În ceea ce privește Municipiul Baia Mare, acesta este cuprins în programul Companiei Naționale de Investiții (CNI) de dezvoltare a bazelor sportive cu teren artificial, vestiare, tribune și nocturnă, iar baza sportivă din localitate este deja în construcție.
Totodată, la nivel național FRF desfășoară un amplu proiect investițional finanțat exclusiv din mediul privat, împreună cu partenerii săi comerciali. Acesta are ca obiectiv construirea unui teren sintetic de dimensiuni standard în fiecare județ din țară. În urmă cu o lună, la Satu Mare a fost inaugurat un astfel de teren, al zecelea din cadrul acestui proiect, după cele din Timișoara, Piatra Neamț, Iași, Botoșani, Deva, Râmnicu Sărat, Buftea, Giurgiu și Târgoviște, cărora li se adaugă și terenul cu suprafață de joc naturală de la Târgu Mureș”, precizează reprezentanții FRF.
foto Facebook Marian Olaianos
Citește și