ACTUALITATE

FRUMUSEȚILE ROMÂNIEI – Cerb maiestuos văzut într-o pădure dintr-un Parc Natural

Publicat cu

pe

România are încă multe animale sălbatice. Iar pe unele cei mai râbdători dintre noi le pot fotografia în toată splendoarea lor.
„Ca un adevărat rege al pădurii, acest cerb maiestuos s-a lăsat fotografiat de către colegii noștri Vali Bălan și Răzvan Pință într-o pădure din Parcul Natural Bucegi, într-o pauză din timpul boncănitului cerbilor. Boncănitul cerbilor, cum este cunoscută perioada de împerechere a cerbilor, debutează în septembrie și se încheie în octombrie, în funcție de climă și altitudine. În această perioadă, a împerecherii, cerbii se luptă, folosindu-și coarnele dezvoltate de-a lungul verii, pentru supremația asupra cârdurilor de ciute.
Cerbii își anunță prezența în timpul boncănitului prin mugete puternice prin care încearcă să-și intimideze adversarii, intensitatea mugetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie. Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, este unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri”, spune Romsilva.
credit foto: Vali Bălan și Răzvan Pință, Parcul Natural Bucegi
24news.ro

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version