Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

FURT CALIFICAT – Percheziții în Vișeu de Sus și Satulung

Publicat cu

pe

Ieri, 30 decembrie, în baza mandatului de percheziție emis de judecătorie, polițiștii din Vișeu de Sus au efectuat o percheziție domiciliară pe raza orașului.

Activitățile investigative vizează un tânăr de 25 de ani din oraș, cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. În fapt, acesta ar fi pătruns prin efracție în noaptea de 28/29 noiembrie a.c. într-un local de pe raza orașului, de unde a sustras mai multe bunuri. A fost reclamat un prejudiciu de aproximativ 5000 de lei.
Cu ocazia percheziției efectuată au fost identificate și ridicate mai multe bunuri, care coroborate cu alte probe indică bănuiala rezonabilă că tânărul a comis infracţiunea.
Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a tânărului, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

Ieri dimineață, 30 decembrie, polițiștii din Șomcuta Mare, Valea Chioarului și Satulung, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară în localitatea Satulung, sub coordonarea procurorului de caz.
În urma efectuării percheziției domiciliare au fost ridicate mai multe probe și mijloace de probă, iar două persoane, un bărbat de 36 de ani și o femeie de 35 de ani, sunt cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, faptă săvârșită în data de 22 decembrie a.c..
În fapt, în 22 decembrie a.c., la ora 11.00, polițiștii Postului de Poliție Comunal Valea Chioarului au fost sesizați prin plângere de către un bărbat, cu privire la faptul că persoane necunoscute au spart un geam al unui magazin din satul Fericea, au pătruns în interior și ar fi sustras 550 de lei și mai multe bunuri.
Prejudiciul cauzat a fost de aproximativ 3.000 de lei.
Totodată, cu ocazia cercetărilor s-a constatat infracțiunea flagrantă de furt și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare a energiei electrice livrate, faptă prevăzută și pedepsită de art. 92 alin. 2 din Legea nr. 123/2012.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate