Connect with us

ACTUALITATE

FURT COMIS ÎN BAIA MARE – I-au curățat zăpada, dar și pușculița

Publicat cu

pe

Trei băimăreni sunt cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, după ce i-au sustras unui bătrân telefonul mobil și o sumă de bani.

La data de 24 ianuarie, în intervalul orar 11:20 – 11:30, în timp ce se afla în fața imobilului în care locuiește, un bătrân în vârstă de 77 de ani a apelat la trei persoane necunoscute care se aflau la ghena de gunoi, pentru a-l ajuta la îndepărtarea zăpezii din fața scării imobilului, oferindu-le acestora pentru serviciul prestat suma de 15 lei.
După ce au curățat zăpada, aceștia i-au solicitat bărbatului un pahar cu apă, așteptând la ușa imobilului, context în care, profitând de starea de sănătate a victimei și neatenția acesteia, i-au sustras din holul imobilului, un telefon mobil.
În aceeași zi, în jurul orei 16:00, una dintre cele trei persoane a revenit la domiciliul victimei pentru a-i înapoia telefonul, dar i-a cerut acesteia suma de 20 lei. În momentul în care reclamantul se pregătea să-i înmâneze suma de 20 lei, autorul, văzând în portmoneul victimei o sumă mai mare de bani, i-a sustras suma de 500 lei și a fugit.
În jurul orelor 17:20, pe baza semnalmentelor oferite de către persoana vătămată, o patrulă de poliție a identificat pe strada Gării trei persoane de sex masculin, dintre care s-a stabilit că doi sunt posibilii autori ai faptelor de furt, reușindu-se recuperarea sumei de 200 de lei.
A fost recuperat totodată și telefonul mobil pe care polițiștii l-au găsit asupra celui de-al treilea bărbat identificat.
În cauză se desfășoară cercetări, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută de art. 228, alin. 1, din Codul Penal.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate