ACTUALITATE

GAZ METAN – România va continua să importe gaz, în principal rusesc, în vederea înmagazinării

Publicat cu

pe

Companiile din România, dar și din Ungaria (care folosesc infrastructura autohtonă pentru tranzit) vor continua și în luna august să importe gaz, în principal rusesc, care va intra în țară prin punctul de interconectare de la Negru Vodă.

Furnizori interni importă în prezent gaze nu atât în vederea acoperirii consumului, ci în vederea înmagazinării sale pentru sezonul de iarnă. Capacitatea lunară de import rezervată prin punctul de la Negru Vodă pentru luna august este de 45,2 GWh/zi, în creștere cu 8 GWh sau 22% față de cea rezervată pentru luna iulie. Și în iulie, rezervările de capacitate de import lunare se majoraseră la 37 GWh/zi de la 34,2 GWh/zi în luna iunie.

În urma înmagazinărilor zilnice record din ultimul timp, favorizate și de un consum intern redus, de aproximativ 145 GWh, România a atins pe 23 iulie un procent de depozitare de 54,57% din capacitatea totală. În prezent, în depozitele autohtone sunt depozitați aproximativ 18 TWh.

Potrivit unor surse din piață, mai nou, prin punctul de la Negru Vodă este importat nu numai gaz rusesc provenit din Turk Stream, ci și gaz din surse alternative.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version