ACTUALITATE

GENIU – Cel mai bun elev-matematician din lume, locul I la Olimpiada naţională în domeniu

Publicat cu

pe

David-Andrei Anghel, recunoscut drept cel mai bun elev-matematician din lume, provine de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Anul trecut, el a cucerit medalia de aur cu un punctaj perfect la Olimpiada internaţională desfăşurată în Japonia, iar acum s-a plasat pe primul loc la Olimpiada naţională organizată la Târgu Mureş, împărţind această poziţie de frunte cu alţi cinci elevi din ţară.

Într-o declaraţie pentru presă, David-Andrei Anghel a menţionat că, deşi recunoaşte succesul său, consideră că partea ştiinţifică a competiţiei a fost destul de simplă şi că subiectele propuse la olimpiadă şi la baraj au fost relativ uşoare, spre deosebire de aşteptările sale. Cu toate acestea, el a rememorat cu mândrie reuşita sa de anul trecut, când a obţinut punctajul maxim la Olimpiada internaţională, un fapt care nu s-a mai întâmplat în România de peste 25 de ani. Acest moment a reprezentat, conform lui, unul dintre cele mai memorabile din viaţa sa, iar atmosfera caldă şi apreciativă din cadrul olimpiadelor l-a făcut să se simtă încântat şi susţinut de către colegi și organizatori.

David-Andrei Anghel a subliniat că aceste performanţe impresionante sunt rezultatul unei munci susţinute, a perseverenţei şi a pasiunii pentru matematică. El dezvăluie că dedică ore în şir studiului, lucrând adesea patru-cinci ore pe zi împreună cu profesorii săi, Victor Vacariu şi Dan Dumitrescu.

În ceea ce privește viitorul său academic, David-Andrei Anghel a declarat că intenționează să-și continue studiile în Statele Unite ale Americii, la Massachusetts Institute of Technology (MIT), însă încă nu este hotărât asupra domeniului exact pe care îl va urmări.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version