SPORT

GEORGE BURICEA (selecționer România) – „Mă aștept ca la Baia Mare să fie o sală plină, pentru că au un public cunoscător de handbal, iubitor de handbal”

Publicat cu

pe

Echipa națională de handbal masculin a României se reunește în Baia Mare, în data de 28 aprilie, pentru primul meci din dubla cu Cehia, pentru calificarea la Campionatul Mondial 2025. Partida este programată în 8 mai, returul va urmând să se dispute pe 12 mai, în deplasare.

Într-un interviu publicat de FRH, selecționerul George Buricea a explicat de ce a ales Baia Mare ca gazdă pentru echipa națională.

„Mă aștept ca la Baia Mare să fie o sală plină, pentru că au un public cunoscător de handbal, iubitor de handbal, un public care respiră handbal și mă aștept să fie sala arhiplină. Spectatorii ne vor ajuta foarte mult, cu presiunea pe care o vor pune, să câștigăm acest meci de acasă, atât de important”, a declarat George Buricea.

În același interviu, Buricea vorbit despre selecția făcută și despre șansele României în dubla cu Cehia.

„Am ales lotul în funcție de cei care au jucat la cluburile lor și sunt în formă. Le reamintesc oamenilor, că Nicușor Negru a ales să se retragă o perioadă de la echipa națională, Javier Humet mi-a spus că nu se simte sută la sută fizic, iar Ante Kuduz mi-a mărturist că din motive personale, nu vrea să vină.
Nu am o bază de selecție foarte mare și atunci am ales jucătorii pe care îi am la dispoziție. M-am orientat către jucătorii care evoluează pentru echipele lor de club și au o oarecare experiență internațională.
Echipa Cehiei, este o echipă experimentată, cu jucători care joacă în Bundesliga și au meciuri tari, o dată sau de două ori pe săptămână. Întâlnim o echipă care la Campionatul European a fost o repriză egala Danemarcei și care are un sistem de apărare foarte bun. Este punctul lor forte.
La prima vedere, este Cehia, nu Danemarca, nu Franța sau Suedia. Dar nu este așa! Selecționerul Cehiei este și antrenorul echipei Wisla Plock. La fel ca la echipa de club a imprimat și la echipa națională același stil de apărare foarte bun și periculos.
Am încredere în echipa mea, pentru că știu că jucătorii convocați vin la echipa națională pentru că își doresc asta, pentru că vin cu sufletul, pentru că vor să se afirme și să ajungă la un Campionat Mondial. Am convingerea că vor face tot ceea ce ține de ei ca România să se califice!”, a precizat George Buricea.
Marius CÎMPIAN

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version