Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

GRIGORE LEȘE, LA 70 DE ANI – Concert aniversar, titlul de cetățean de onoare al Băii Mari și alte distincții

Publicat cu

pe

Sâmbătă, 17 februarie, la Teatrul Municipal din municipiul Baia Mare a avut loc evenimentul intitulat „La aniversare – concert Grigore Leșe”, prilejuit de ziua de naștere a marelui artist maramureșean Grigore Leșe, care anul acesta, în 20 februarie, împlinește 70 de ani.
Cu acerastă ocazie Doru Ioan Dăncuș, viceprimarul cu atribuții de primar interimar, i-a conferit artistului titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Baia Mare.
De asemenea, Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, i-a oferit maestrului Grigore Leșe, prima distincție aparte, care reprezintă o emblemă a Maramureșului – fusul cu zurgălăi – numindu-l „un ambasador al locurilor noastre, care ne poartă credința, demnitatea, identitatea, dorul și iubirea departe prin cântul său”.
La acest eveniment au participat cei doi ierarhi ai Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin și Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, alături de părinți din Administrația Eparhială și un public numeros.
Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Iustin a conferit lui Grigore Leșe, rapsodul lăpușean născut în localitatea Stoicieni din județul Maramureș, cea mai înaltă distincție culturală a eparhiei și anume, Ordinul Cultural „Nicolae Steinhardt”.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate