Connect with us

POLITICA

GUVERN – Băimăreanul Nicolae Mureșan (vicepreșed. FNSA), întâlnire cu miniștrii Muncii și Sănătății

Publicat cu

pe

Ca urmare a solicitarilor Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA) din Romania, organizaţie sindicală reprezentativă la nivel naţional pentru sectorul de de activitate ,,Administraţie publică. Activităţi ale organizaţiilor şi organismelor extrateritoriale”, având în componenţa sa sindicate din consilii judeţene, primării şi instituţii subordonate acestora de pe întreg teritoriul ţării, precum şi din instituţii aparţinând administraţiei centrale, Guvernul Romaniei a transmis o invitatie de participare la o intalnire de lucru privind unele aspecte din Legea cadru nr.153/2017 cu reprezentantii federatiilor sindicale si ale ministerelor de resort.

Intalnirea a fost organizata la sediul Guvernului Romaniei, in sala Transilvania, iar partea guvernamentala a fost reprezentata de catre: Ministrul Muncii – dl. Marius Budai, Ministrul Sănătăţii – dl. Alexandru Rafila, Şeful Cancelariei Primului Ministru – dl. Mircea Abrudean, Consilier de Stat in cadrul Cancelariei Primului-ministru – dna Madalina Turza.

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie a fost reprezentata de catre: Mureşan Nicolae – vicepresedinte  şi Schiop Bogdan-secretar general.

Solicitarile FNSA au vizat:

1. Aplicarea ȋn integralitatea ei a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, ȋncepând cu luna ianuarie 2022.

2. Reglementarea clară şi explicită, a obligativității acordării indemnizațiilor de hrană şi voucherelor de vacanță tuturor salariaților de către ordonatorii de credite

„Cu toate că am fost convocati la discutii pe propunerile federatiei noastre după adoptarea OUG-ului cu plafonarile – Ministrul Muncii a precizat faptul ca intentia lor este aceea de a initia discutii sectoriale in urmatoarele 120 zile, la care sa fie dezbatute si discutate propunerile de modificare sau completare a legii.

S-a convenit ca vor exista discutii si intalniri cu partea guvernamentală, pe revendicarile existente – cu incadrare in calendarul stabilit de 120 de zile , care sa cuprinda administratia centrală precum si situatia asistentilor personali ai persoanelor cu handicap.
In concluzie, avand in vedere demersurile care au avut loc pe parcursul acestui an, consideram aceasta intalnire un pas spre rezovarea problemelor legate de salarizare”, a declarat Nicolae Mureșan, vicepreședintele FNSA.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate