ADMINISTRATIE

GUVERNARE – Premierul Marcel Ciolacu a numit noi consilieri în cadrul Cancelariei

Publicat cu

pe

Premierul Marcel Ciolacu a numit în funcţii noi consilieri în cadrul Cancelariei, Gabriela-Otilia Romaşcanu fiind numită director de cabinet al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat. De asemenea, europarlamentarul Victor Negrescu a devenit consilier onorific al prim-ministrului, iar Bogdan Mazuru – reprezentant special al Guvernului României pentru promovarea politicilor memoriei şi combaterea antisemitismului şi a xenofobiei.

În Monitorul Oficial au fost publicate, luni seară, mai multe decizii privind eliberarea din funcţie a unor consilieri şi secretari de stat.

Astfel, este vorba despre eliberarea, la cerere, a lui Adrian Ciocănea-Teodorescu din funcţia de consilier de stat din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului.

De asemenea, s-a publicat o decizie privind încetarea, la cerere, a calităţii de consilier onorific al prim-ministrului acordate lui Victor Costache.

Totodată, au fost publicate decizia privind eliberarea, la cerere, a lui Vass Levente din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, şi cea privind eliberarea, tot la cerere, a lui Matuz Adrian-Zsolt din funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, precum şi una privind eliberarea, la cerere, a lui Ákos Derzsi din funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

De asemenea, a fost eliberată din funcţie, la cerere, Csilla Hegedüs, secretar de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, o decizie similară fiind în cazul lui Antal Szabolcs Barabási, eliberat din funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Robert-Eugen Szép şi Fülöp Lóránd Árpád au fost eliberaţi, la cerere, din funcţiile de secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, în timp ce Gábor Sándor a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, iar Kacsó-Doboly Izabella-Mária din funcţia de secretar de stat la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Alte decizii vizează eliberarea, la cerere, a lui Péter-János Makkai din funcţia de secretar de stat la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, a lui András István Demeter din funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii, a lui Levente Porzsolt din funcţia de inspector general, cu rang de secretar de stat, la Garda Forestieră Naţională.

István Zahoranszki a fost eliberat din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, Mara Mareş – din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Iulian Chifu – din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Valentin-Sorin Costreie – din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version