Connect with us

IMPORTANT

GUVERNUL IA CU ASALT NUNȚILE – Mirii ar putea fi obligați să plătească impozit pe darul de nuntă. Dedicații muzicale de maximum 5.000 de lei

Publicat cu

pe

Guvernul a pus în dezbatere publică un proiect de lege privind unele măsuri fiscal bugetare „pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung” prin care devine posibilă impozitarea „darului de nuntă”, dar se impune și un plafon mai mic pentru dedicațiile muzicale la evenimentele private.

Printre noile măsuri fiscale dorite de Guvern se află o prevedere privind impozitarea veniturilor „a căror sursă nu a fost identificată”, în categoria acestor venituri intrând și darul de nuntă.
„Art.LXII – Orice venituri realizate de persoanele fizice constatate de organele fiscale, în condiţiile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, se impun cu o cotă de 70% aplicată asupra bazei impozabile ajustate. Prin decizia de impunere organele fiscale vor stabili cuantumul impozitului şi al accesoriilor”, prevede proiectul de lege cu noile măsuri fiscale.

„Guvernul mai propune într-un articol din proiect ca încasările în numerar, precum dedicațiile date unor cântăreți la nunți, botezuri și evenimente private, să nu poate depăși suma de 5.000 de lei de persoană/zi începând cu 1 ianuarie 2025”, scrie stiripesurse.ro.

Cu alte cuvinte, un cântăreț de muzică de petrecere nu ar putea încasa din „dedicații” decât maximum 5.000 de lei de la o persoană, într-o zi, din anul 2025.
Nerespectarea prevederilor se sancționează cu amendă de 25% din suma încasată/plătită, care depășește plafonul stabilit de prezentul capitol pentru fiecare tip de operațiune, dar nu mai puțin de 500 lei.

Print Friendly, PDF & Email
Citeste mai mult
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate