Connect with us
Descarcă aplicația

Fără categorie

Hackerii creeaza, saptamanal, 57.000 de noi adrese web false (studiu)

Publicat cu

pe

Specialistii in securitate IT atrag atentia ca din totalul site-urilor false existente pe piata 65% vizeaza serviciile bancare, in timp ce, in fiecare saptamana, hackerii concep 57.000 de noi adrese de web false cu scopul de a insela utilizatorii.

Potrivit unui comunicat de presa al Panda Security, in descurs de sapte zile calendaristice, hackerii folosesc in medie 375 diferite branduri de companie sau institutii importante pentru a atrage utilizatori.

In urma unei analize a adreselor infectate realizate de catre Panda Security a reiesit faptul ca brandurile de companie si numele de institutii private din toata lumea folosite pentru infectare sunt usor de recunoscut: eBay, Western Union, Visa, Amazon, HSBC, Bank of America, Paypal si Internal Revenue Service din SUA.

Conform rezultatelor unui studiu efectuat de catre laboratorul anti-malware de la Panda Security, care a monitorizat si analizat principalele atacuri Black Hat SEO din ultimele trei luni, 65% dintre site-urile false sunt pozitionate ca apartinand bancilor. in cea mai mare parte, acestea se prezinta drept banci cu scopul de a fura datele de autentificare ale utilizatorilor.

In acelasi timp, magazinele online si site-urile de licitatii sunt, de asemenea, populare (27%), eBay fiind printre cele mai des utilizate.

Totodata, institutiile financiare (gen fonduri de investitii sau brokeri) si organizatiile guvernamentale cumuleaza 2,3%, respectiv 1,9% din totalul site-urilor false.

Platformele de plata, avand Paypal si furnizorii de internet in prim-plan, sunt pe locurile 5 si 6, in timp ce site-uri de jocuri ca ‘World of Warcraft’, completeaza clasamentul.

Incepand cu anul 1990, misiunea PandaLabs a constat in detectarea si eliminarea noilor amenintari cat mai rapid posibil, oferind clientilor un grad maxim de securitate.

La ora actuala, 99,4 la suta dintre programele malitioase detectate de PandaLabs sunt analizate prin sistemul Collective Intelligence, acesta fiind completat de activitatea mai multor echipe specializate in diverse tipuri de malware (virusi, viermi, troieni, spyware, phishing, spam etc.).

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo