Connect with us

IMPORTANT

IMPORTANT! – Condiții noi de intrare în România, după depistarea primelor cazuri de infectare cu Omicron

Publicat cu

pe

După ședința de urgență ce a avut loc azi la Palatul Victoria, autoritățile au stabilit că persoanele din state terţe vor trebui să prezinte un test PCR, nu mai vechi de 48 de ore, la intrarea în ţară. Cei nevaccinaţi vor sta 10 zile în carantină. De asemenea, persoanele care vin din țările UE, nu și cele vaccinate, trebuie să prezinte test PCR făcut cu 72 de ore înaintea călătoriei, iar cele nevaccinate vor intra, de asemenea, în carantină.
În plus, în România va fi implementat Passenger Locator Form (PLF), formularul de localizare a pasagerului, din 20 decembrie.

Măsura privind obligativitatea prezentării unui test PCR negativ COVID la sosirea în România va intra în vigoare în două-trei zile, astfel încât oamenii să poată fi informați despre acestă decizie, a spus ministrul Sănătății. În cazul copiilor, cel puțin pentru cei care vin din statele UE, nu va fi necesar testul PCR la intrarea în țară dacă au vârsta sub 12 ani.

La ședința de la sediul guvernuluiau participat premierul Nicolae Ciucă,  ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat, şi directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile Adriana Pistol.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate