ACTUALITATE

IMPORTANT PENTRU ȘOFERI – Regulile RCA s-au schimbat și totul pleacă de la falimentul Euroins

Publicat cu

pe

Costurile asigurărilor auto obligatorii ar putea fi plafonate până la începutul lui 2024. Chiar și așa, șoferii se plâng de faptul că tarifele s-au dublat în unele cazuri. O altă măsură nouă care se aplică deja: asigurările se pot cumpăra cu două luni înainte de expirare.

Sunt tot mai multe modificări legislative pe piața RCA în ultima perioadă. Până acum, o poliță RCA se putea reînnoi cu cel mult 30 de zile înainte de a expira, conform Observator.

Acum, perioada a fost prelungită de la 30 la 60 de zile. Hotărârea vine în contextul falimentului companiei Euroins. În perioada următoare, avem aproape 1,8 milioane de șoferi care vor trebui să încheie noi asigurări.

„Ăsta e un interval maxim. Pentru că poţi să ţi-o faci astăzi şi să intre mâine în vigoare”, a explicat Sergiu Costache, expert asigurări.

„Dorim ca posesorii de polițe Euroins să poată să-și preschimbe din timp contractele de asigurare”, Valentin Ionescu, director ASF.

„În practică, din păcate, constatăm că, în general, clienţii îşi reînnoiesc poliţele cam cu 3-5 zile înainte de termenul de expirare. Este mentalitatea noastră balcanică”, Viorel Vasile, CEO companie brokeraj.

Mai multe amănunte, pe playtech.ro

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version