Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

ÎN PREZENȚA A 4000 DE LIBERALI – PNL Maramureș și-a lansat candidații pentru 9 iunie

Publicat cu

pe

În prezenţa a 4000 de liberali maramureşeni, alături de liderii naţionali şi regionali ai partidului, PNL Maramureş şi-a lansat candidaţii pentru alegerile locale din 9 iunie. Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru liberalii şi susţinătorii PNL Maramureş cu ocazia lansării candidaţilor pentru alegerile locale, eveniment care a avut loc duminică, 21 aprilie. Peste 4000 de persoane au venit să îşi manifeste susţinerea pentru Ionel Bogdan – candidat la funcţia de primar al municipiului Baia Mare, Gabriel Şteţco – candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Maramureş şi ceilalţi candidaţi la primăriile din teritoriu.

Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, Alina Gorghiu, vicepreşedintele PNL, Lucian Bode, secretarul general al PNL, europarlamentarul Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj, europarlamentarul Siegfried Mureşan, vicepreşedintele Grupului Partidului Popular European, deputatul Adrian Cozma, preşedintele PNL Satu Mare şi liberali din întreaga regiune de Nord-Vest şi din ţară au fost prezenţi în Baia Mare.

Nicolae Ciucă, Preşedinte al Senatului/preşedintele PNL: „Ce s-a realizat în acest mandat aici, la nivelul Consiliului Judeţean, de către Ionel Bogdan şi echipa sa, cu administratorul public Gabriel Şteţco, investiţiile economice, păstrarea identităţii noastre, refacerea tuturor clădirilor istorice, a punerii lor în valoare reprezintă obiective care au fost pe agenda de priorităţi a preşedintelui Consiliului Judeţean. Vor trece pe agenda primarului municipiului Baia Mare pentru că Ionel Bogdan asta va face. Este tânăr, dincolo de ceea ce înseamnă acumularea de experienţă, vede poate mai bine decât noi oportunităţile. Acum este o oportunitate pentru PNL să câştige municipiul Baia Mare şi să îşi asigure traiectoria pentru Consiliul Judeţean prin Gabriel Şteţco.

Am trecut prin Centrul Vechi, înainte să ajungem la sediul partidului şi mi-a plăcut atât de mult pe de o parte, m-am întristat pe de altă parte pentru că nu arată la nivelul la care s-a reuşit în alte municipii, cum este Oradea. Este păcat de Centrul Vechi să nu se investească, să nu primească atenţia cuvenită, mai ales că există finanţări. Nu a existat interes şi voinţă. Sper ca noul primar, Ionel Bogdan, să acorde atenţia cuvenită pentru tot ceea ce reprezintă simbolul de sute de ani al municipiului Baia Mare”.

Lucian Bode, Vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor/secretar executiv PNL: „Este nevoie de viziune, de echipă, de parteneriat local – central, de expertiză pentru a produce schimbările dorite. Administraţia liberală are această putere dovedită în multe judeţe şi asta le-a propulsat în topul administraţiilor performante din România. Cluj, Bihor, Maramureş, Sălaj, Alba, Sibiu, Suceava, Ilfov, aceste administraţii dau ora exactă în administraţia publică din România!

La Primăria Baia Mare trebuie să încheie cât mai urgent o perioadă neagră din istoria administrativă a României, pentru că băimărenii nu mai au timp de experimente ratate. Trebuie recuperate multe decalaje faţă de restul administraţiilor din Ardeal, din păcate le vedem la tot pasul. Sunt decalaje ce au fost generate de un mod defectuos de a face administraţie, pe fugă, cu decizii pe fugă şi care au culminat cu o situaţie absolut dezonorantă pentru orice om, cu atât mai mult pentru un om în care şi-au pus speranţele, în mai multe rânduri, mulţi maramureşeni. Răbdarea băimărenilor a ajuns la final, tocmai de aceea ne-am asumat o candidatură puternică la Primăria Baia Mare, pentru că e dreptul cetăţenilor să trăiască într-un oraş cu adevărat european”.

Alina Gorghiu, Ministrul Justiţiei/vicepreşedinte PNL: „Privesc cu drag spre Ionel Bogdan, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, prietenul meu de 20 de ani. Trei mandate dacă ar fi stat la conducerea judeţului şi ar fi făcut cât a făcut în trei ani şi jumătate şi tot era un bilanţ bun. Programul cu cele şapte parcuri industriale este extraordinar. Mă bucur că a semnat pe fonduri europene acest proiect. În Argeş, îl dau ca exemplu pozitiv. Vă vine să credeţi sau nu, Argeşul, deşi e un judeţ mai mare, nu are nici un singur parc industrial după 34 de ani de conducere PSD.

Dăm exemple de la Maramureş, Bihor, Sălaj tuturor celor din sud pentru că în toată ţara judeţele conduse de liberali se dezvoltă, atrag fonduri europene, construiesc parcuri industriale, investesc în centuri, drumuri, spitale, pe când judeţele conduse de alţii se dezvoltă mai încet. ()

Baia Mare are nevoie de restart, de profesionalism la conducerea primăriei, iar Ionel Bogdan are reţeta ideală: are pricepere administrativă, proiecte, spirit de gospodar, dragoste pentru Maramureş, o familie superbă, exact ce trebuie pentru ca Primăria Baia Mare să capete strălucire”.

Daniel Buda, europarlamentar/preşedintele PNL Cluj: „Felicit primarii liberali din Maramureş pentru cum au reuşit să îşi dezvolte comunităţile în ultima vreme. Cunosc destul de bine Maramureşul, graţie lui Ionel Bogdan, am fost de câteva ori pe an aici şi am văzut cum aţi evoluat la nivel de comunitate, investiţiile în drumuri, în spitale, în şcoli, în poduri, poartă amprenta liberală, o amprentă a performanţei.

Îl felicit pe Ionel Bogdan pentru felul în care a reuşit să dezvolte şi să modernizeze judeţul. A reuşit să atragă fonduri europene cât nu au reuşit toţi predecesorii săi înainte. Aeroportul din Baia Mare, Podul peste Tisa şi alte investiţii poartă amprenta sa. Sunt convins că, împreună cu Gabriel Şteţco, va pune Baia Mare şi Maramureşul pe primul loc!”

Sigfried Mureşan, europarlamentar/vicepreşedintele Grupului Partidului Popular European: „Mulţumesc maramureşenilor pentru sprijinul din aceşti ani pe care l-au acordat europarlamentarilor liberali. Felicitări, Ionel Bogdan, pentru că ai făcut din PNL Maramureş o organizaţie câştigătoare în ultimii ani. Felicitări pentru toate proiectele pe care le-ai implementat în Maramureş în ultimii ani. Planul nostru este unul simplu: Ionel Bogdan – primarul municipiului Baia Mare, Gabriel Şteţco – preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş şi cât mai mulţi primari liberali la alegerile locale din 9 iunie.”

Adrian Cozma, preşedintele PNL Satu Mare: „În această parte de ţară ne servim comunităţile, suntem serioşi, de cuvânt şi facem lucrurile bine. Ionel Bogdan a făcut treabă bună pentru Maramureş. Am văzut acest lucru de la Satu Mare, de unde noi privim cu admiraţie spre Maramureş, spre ceea ce a făcut Ionel Bogdan cu echipa în trei ani şi jumătate. Alţii clănţăne pe la televizor despre câte au vrut să facă, dar nu au făcut şi nu vor face nici în viitor. Aveţi ce să arătaţi întregii ţări prin realizările pe care Ionel Bogdan le-a făcut. Sunt convins că va face şi pentru Baia Mare, din noua poziţie, de primar, la fel de multe lucruri. Multă baftă, Gabriel Ştetco! Ionel Bogdan, rămâi un exemplu pentru noi!”

Gabriel Şteţco, administratorul public al judeţului Maramureş/candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Maramureş: „Pentru toţi maramureşenii care îşi doresc să rămână sau să se întoarcă acasă am decis să duc mai departe munca începută de Ionel Bogdan şi să candidez la preşedinţia Consiliului Judeţean. Am învăţat de la tata şi bunicul că atunci când vrei să faci ceva important, îţi sufleci mânecile, îţi faci cruce şi treci la treabă. Iar noi avem încă multă treabă de făcut în Maramureş!

Avem de realizat Planul pentru Maramureş, un plan care prevede finalizarea celor şapte parcuri industriale pe care le avem în lucru, a drumului expres Baia Mare – Satu Mare, a celor două centuri ocolitoare ale municipiilor Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, a pasajelor de la intrarea în Baia Mare şi a multor alte proiecte la care lucrăm deja şi care trebuie duse la bun sfârşit.

Noi am demonstrat că ştim şi facem într-un mandat ce n-a mişcat Gabriel Zetea vreme de 8 ani. Ştim să facem proiecte bune pentru Maramureş, ştim să aducem bani europeni şi, ceea ce e mai important ştim să construim un viitor pentru maramureşeni.”

Ionel Bogdan, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş/candidat la funcţia de primar al municipiului Baia Mare: „Tot ceea ce am făcut a fost temelia pe care se zideşte dezvoltarea judeţului Maramureş. În mandatul precedent s-au depus proiecte de numai 29,5 milioane de euro cu finanţare europeană şi s-au câştigat proiecte cu finanţare europeană de 7,5 milioane de euro, iar noi în doar trei ani şi jumătate am reuşit 600 de milioane de euro. Asta pentru că ne pasă, ne pasă de comunităţile din Maramureş, de maramureşeni, de viitorul copiilor noştri, de comunitatea maramureşeană pe care chiar o punem pe primul loc!

Am construit o maşină frumoasă, un Lamborghini. Pe când să mă apuc să ies cu ea în lume, ce să vezi, motorul e aproape gripat, aproape că nu funcţionează. Atunci am decis că trebuie să-mi asum responsabilitatea de a porni motorul economic al judeţului Maramureş, de a pune pe primul loc municipiul reşedinţă de judeţ: Baia Mare!

Baia Mare este capitala Maramureşului. Baia Mare are nevoie de o nouă abordare, iar eu sunt pregătit să ofer această nouă abordare pentru a reface toată infrastructura sportivă, culturală, economică, aşa cum am făcut la nivel judeţean. Prin cele şapte parcuri industriale vom avea investiţii directe de peste 150 de milioane de euro. Vom face şi în municipiul Baia Mare cel puţin două platforme industriale serioase, în zona Cuprom şi în zona Europa, pentru că nouă de pasă de municipiul Baia Mare. Cu echipa de consilieri liberali, cu echipa Partidului Naţional Liberal, cu Gabriel Şteţco în parteneriat la Consiliul Judeţean, vom pune Baia Mare pe primul loc!”

Ziarmm.ro

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate