Connect with us

IMPORTANT

ÎN ROMÂNIA – Termenul de administrare a dozei booster, redus la patru luni

Publicat cu

pe

Decizie importantă luată azi, 13 ianuarie, de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anti-COVID (CNCAV). A fost, devansat termenul de administrare a dozei de booster de la şase luni la patru luni, pentru toate tipurile de vaccinuri efectuate în momentul de faţă în România.

„Toate persoanele care au cel puţin patru luni de la prima schemă de vaccinare completă pot să meargă să efectueze doza de booster, tocmai pentru a da posibilitatea de a completa schemele de vaccinare în momentul de faţă, pentru că datele ştiinţifice ne arată o protecţie sporită, o refacere – dacă vreţi – a eficienţei vaccinurilor faţă de infecţia cu varianta Omicron. De ce s-a ales acest prag de patru luni? Ne-am uitat la ce se întâmplă în celelalte ţări europene. Majoritatea au ales două praguri: de trei luni sau de patru luni. Am decis să optăm pentru pragul de patru luni, pentru că datele ştiinţifice ne arată că protecţia faţă de varianta Omicron începe să scadă destul de mult după cea de-a patra lună de la prima schemă de vaccinare”, a declarat doctorul Valeriu Gheorghiță, șeful CNCAV, în cadrul unei conferințe de presă.

Modificarea va fi disponibilă începând de luni, 17 ianuarie, când toate persoanele peste 12 ani, care au minim patru luni de la prima schemă de vaccinare se pot prezenta pentru efectuarea dozei de booster.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate