Connect with us

ACTUALITATE

ÎN SFÂRȘIT – Se circulă pe 10 kilometri din autostrada Bucureștiului

Publicat cu

pe

Construcția lotului 2 Corbeanca-Afumați, parte a autostrăzii de centură a Capitalei, A0, a început în august 2022 și e gata cu șapte luni mai devreme decât termenul din contract, iunie 2024. Tronsonul are o lungime totală de 19 km. Dar, momentan, se poate circula doar pe jumătate, între DN 1 și A3 București-Ploiești.

Pentru ca restul de 9 kilometri de autostradă să poată fi folosiți, mai trebuie construiți încă 2 kilometri, care aparțin de lotul 3. Reprezentații companiei de drumuri cer constructorului de pe tronsonul vecin să prioritizeze lucrările.

Pentru moment, cei 9 km de autostradă dintre A3 și DN 2 rămân nefolosiți, chiar dacă sunt gata. Iar pe cei 10 km dați în trafic, între DN1 și A3 se va circula cu restricții.

Compania de drumuri are în plan să dea în trafic încă 23 de km ai autostrăzii de centură a Capitalei, în decembrie. Este vorba despre lotul 2, Vidra – Bragadiru, cu o lungime de 16 km și alti 7 km ai lotului 1 Vidra-Glina. Astfel, dacă aceste tronsoane vor fi gata, atunci șoferii vor putea circula doar pe autostradă între DN6 – DN 5 și DN4.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate