Connect with us

ACTUALITATE

ÎN ULTIMELE 24 DE ORE – Pompierii maramureșeni au intervenit la patru incendii și un accident

Publicat cu

pe

În ultimele 24 de ore, pompierii maramureşeni au intervenit în cazul a cinci situaţii de urgenţă. Militarii Pichetului de pompieri Târgu Lăpuş au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un coş de fum al unei locuinţe. În urma incendiului a ars funinginea din interiorul coşului de fum.

Garda de Intervenţie Fărcaşa a fost solicitată de două ori, ieri, în Ardusat pentru lichidarea a două incendii, ambele la acoperişurile unor locuinţe. În ambele cazuri, pompierii au intervenit cu un echipaj de stingere şi un echipaj de prim ajutor S.M.U.R.D. În urma primului incendiu au ars circa 50 de metri pătraţi de acoperiş din lemn şi diverse materiale textile. Pompierii au reuşit să salveze o încăpere a casei şi o anexă, care era lipită de casă. Cel de al doilea incendiu, izbucnit în Ardusat, a avut ca pagubă circa 4,5 metri liniari de grindă din lemn.

Spre seară, pompierii băimăreni, alături de S.V.S.U. Seini, au intervenit pentru lichidarea unui incendiu în urma căruia au ars circa 50 de metri pătraţi de acoperiş pe structură din lemn, 30 de metri pătraţi de tavan din lemn. De asemenea, s-au deteriorat circa 60 de metri pătraţi de tencuială.

Astăzi dimineaţă, echipajul de descarcerare din cadrul Detaşamentului Baia Mare a fost solicitat în localitatea Remetea Chioarului, unde s-a produs un accident rutier. În accident a fost implicată o persoană, care însă a refuzat transportul la spital.

Incendiile lichidate de pompierii maramureşeni au avut drept cauză probabilă coşurile de fum defecte sau necurăţate. Amintim tuturor, pe această cale, că înainte de exploatare, coşurile de fum trebuie verificate, curăţate şi izolate corespunzător faţă de materialele combustibile din jur.

foto arhivă

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate