Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ÎN VECINI – Drum Expres Satu Mare-Oar: Guvernul aprobă exproprieri pentru construirea șoselei de la frontiera cu Ungaria

Publicat cu

pe

Guvernul aprobă vineri, 27 octombrie exproprieri pentru Drumul Expres Satu Mare-Oar, drum rapid la frontiera cu Ungaria. Noul punct de trecere a frontierei de la Oar, județul Satu Mare ar putea fi prima vamă România-Ungaria pe un Drum Expres, indicatorii tehnico-economici fiind aprobați încă din noiembrie 2022.

Un alt punct nou de trecere a frontierei România -Ungaria va fi la Salonta în județul Bihor, pe Drumul Expres Oradea-Arad, termenul estimat pentru lansarea licitației de execuție fiind sfârșitul lunii decembrie.

Lățimea Drumului Expres este de 21,5 metri cu profil 2X2, separatoare de sens și acostament. Pentru exproprieri, despăgubirile acordate proprietarilor vor fi de 7,3 miliaone lei.

Pentru Drumul Expres Satu Mare-Baia Mare, aprilie 2024 este termenul de finalizare al studiului de fezabilitate realizat în cadrul parteneriatului CNAIR -Consiliul Județean Maramureș.

Actualitate

YHP Logo