Connect with us

TEHNOLOGIE

ÎN VIITOR – Apple vrea să înlocuiască POS-urile cu iPhone-uri

Publicat cu

pe

Gigantul american Apple este aproape de lansarea unui serviciu care va permite companiilor mici să primească plățile direct pe iPhone, eliminând din schemă, cu o singură mutare, atât POS-urile, cât și dispozitivele de plată pe bluetooth pentru smartphone-uri.

iPhone-urile vor putea fi folosite de micile companii în locul POS-urilor, după ce Apple va fi finalizat de integrat tehnologia cumpărată de la Mobeewave în 2020 pentru 100 de milioane de dolari. Mobeewave era susținută de Samsung, înainte să fie cumpărată de Apple. Pentru tranzacții, se va folosi conexiunea NFC, care, pe iPhone, poate fi folosită exclusiv de Apple Pay.

În prezent, companiile care doresc să folosească smartphone-urile pentru recepționarea plăților trebuie să achiziționeze un dispozitiv extern care se conectează prin Bluetooth. Când noua facilitate va fi integrată în iPhone, plăți simple către micile companii, precum plata pentru un tuns sau cumpărarea unei cafele, se vor putea realiza apropiind de iPhone-ul furnizorului de servicii un card contactless sau smartphone-ul personal.

Conform surselor citate de Bloomberg, Apple va lansa noua facilitate în lunile viitoare, printr-un update de iOS.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate