La cele cinci poduri de descărcare sunt finalizate lucrările la carcasa de armătură, radier, umpluturi și structura metalică din tablă ondulată.
Infrastucturile podului sunt atacate pe malul românesc (malul stâng al Tisei): la culeea C1 sunt finalizate lucrările la platformă și drumurile de acces pentru instalația de foraj și autobetoniere, piloții forați, radier și elevație, iar la pila P1 sunt finalizate lucrările la platformă și drumurile acces pentru instalația de foraj și autobetoniere, piloții forați, radier.
Lucrările la clădirile administrative, respectiv Corpul A – Direcția Vămilor și Corpul B – Poliția de Frontieră, sunt realizate evacuările pluviale, diafragmele, stâlpii, grinzile de fundare, planșeul peste subsol, hidroizolațiile și termoizolațiile pentru subsol, termoizolațiile orizontale pentru placa peste subsol și umpluturile la cotă în jurul subsolului, iar la Corpul C sunt realizate săpătura pentru fundații, betonul de egalizare, iar armăturile din fundații sunt în curs de finalizare.
La terasamente este decopertat terenul vegetal și se așterne material de umplutură la cotă.
„Șantierul noului pod transfrontalier peste Tisa este cel mai mare, la ora actuală, la nivelul județului Maramureș. Acest obiectiv de investiții este unul foarte important pentru dezvoltarea județului nostru, iar anul viitor, odată cu finalizarea podului, vom deschide calea spre noi schimburi comerciale internaționale, care vor crește economia județului și, implicit, calitatea vieții maramureșenilor”, transmite Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.