Connect with us

ACTUALITATE

INFO TRAFIC – În județul Maramureș traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă

Publicat cu

pe

Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Maramureș informează că azi, 27 ianuarie, sectoarele de drumuri județene au carosabilul acoperit cu un strat de zăpadă frământată, respectiv: DJ 183 Izvoare, DJ 109U Băiuț, iar sectoarele de drum acoperite parțial cu zăpadă sunt DJ 184 B Ciolt – Copalnic-Mănăștur, DJ 171 Suciu de Sus – limită județ Bistrița-Năsăud. Sunt sectoare de drumuri județene unde partea carosabila este curată și umedă. Pe sectoarele de drumuri județene, societatea Drumuri și Poduri SA a intervenit cu 39 utilaje și au fost răspândite 815 tone de material antiderapant.

Sectoarele de drumuri naționale au carosabilul acoperit cu un strat de zăpadă frământată care are grosimea de până la 1 cm. Sunt tronsoane de drum în zona înaltă de munte, unde stratul de zăpadă frământată are pe alocuri grosimea cuprinsă între 1-2 cm. S-a intervenit pe sectoarele de drumuri naționale cu 39 utilaje și s-au împrăștiat 259 tone de material antiderapant.
În zonele joase din județ se semnalează precipitații mixte (lapoviță și ninsoare slabă). Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 150 de metri pe întreg sectorul DN18, în Pasul Prislop. Vântul prezintă intensificări în zona înaltă de munte unde viscolește ninsoarea și spulberă zăpada.

„Șoferii trebuie să se asigure că au vehiculele echipate pentru condiții de iarnă și trebuie să circule cu grijă, pentru siguranța lor și a celorlalți participanți la trafic”, precizează reprezentanții CJ Maramureș.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate