Connect with us

SPORT

ÎNGRIJORĂTOR – Alți trei rugbyști de la CSM Știința, confirmați cu Covid-19

Publicat cu

pe

Trei dintre probele de control recoltate în ziua a opta de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș de la cei 28 rugbyști de la CSM Știința Baia Mare, întorși din Africa de Sud, au fost pozitive pentru infectia cu SARS CoV-2.

„Cele 3 probe vor fi trimise pentru secvențierea tulpinii virusului la Institutul National de Cercetare Cantacuzino. Sportivii lotului cu teste negative vor putea ieși din izolare în a 10-a zi de carantină. Cei 3 sportivi care au fost depistați pozitiv rămân, în continuare, în izolare. Starea lor de sănătate este bună, fiind asimptomatici”, precizează reprezentanții Ministerului Sănătății.

Echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, alături de alți cetățeni români, a revenit din Africa de Sud în cursul nopţii de 30 noiembrie spre 1 decembrie, cu o cursă specială TAROM şi a intrat în carantină.
Trei dintre cei aflați la bord, un sportiv de la CSM Ştiinţa Baia Mare și doi cetățeni din Brașov și Vaslui, au avut teste pozitive la întoarcerea în țară și s-a trecut la secvențiere pentru varianta Omicron. În cazul celor doi cetățeni din Brașov și Vaslui s-a confirmat infecția cu varianta Omicron, iar în cazul sportivului de la CSM Știința Baia Mare se așteaptă în continuare rezultatul secvențierii.

 

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate